Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. rujan 2020.

Vijesti

Koraće, 16. rujan 2020.

ZAVJETNA MISA U KORAĆU

Pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha“ Misno slavlje predvodio je plehanski gvardijan fra Anto Tomas

Vjerni Koraćani i ovoga su 15. u mjesecu rujnu došli iz susjednog Slavonskog Broda i drugih mjesta u svoju rodnu župu Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini kako bi sudjelovali na zavjetnoj Misi, koju već četvrtu godinu u nizu slave u čast Koraćanske Gospe. Pod geslom „Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada“, Misu je predvodio plehanski gvardijan fra Anto Tomas. Uz domaćeg župnika fra Ivana Marića, koji je animirao i pjevanje, suslavili su vlč. Mato Marijić, župnik u Kulini i vlč. Franjo Sitnik grkokatolički župnik u Derventi.

U prigodnoj homiliji fra Anto je posvijestio kako je život Blažene Djevice Marije bio je protkan i žalošću i radošću, baš kao što je satkan i naš život. Upozorio je kako često izbjegavamo trenutke žalosti, a kao vjernici katolici u okviru svoje Katoličke Crkve, u svojim obiteljima naučeni smo živjeti poput Blažene Djevice Marije - svjesni da su i radosti i žalosti sastavni dio našega života.

„Pozvani smo iz života BDM crpsti one prave vrijednosti, prihvaćati svaki trenutak svoga života kako ne bi prva postaja našega križnoga puta bila i zadnja. Od Marije - Gospe Žalosne učimo kako živjeti svoju žalost u svojoj katoličkoj vjeri, a ne bježati u razne ovisnosti. Budite prijatelji Božji, živite svoj život kao BDM. One, koji vječito kukaju, koji padaju na prvoj postaji i ne žele dalje, podignite ih, osokolite ih, govorite im da na križnom putu Gospe žalosne ima i velika radost, jer je uznesena na nebo. Isus nam ju je dao za majku i time mogućnost da možemo s njime sjesti u njegovo kraljevstvo, što je težnja i cilj našega života. Lijepo je danas prijateljevati sa žalosnom Gospom i vjerovati da će Bog i naš kao i njezin život izvesti na dobro. Trajne radosti na ovoj zemlji nema, a dječja radost bit će potpuna tek u kraljevstvu nebeskom. Budimo sretni što znamo svoj život živjeti i u radosti i u žalosti“, neke su od fra Antinih poticajnih poruka okupljenim vjernicima. (kta/b.l.)


Foto: Olgica Cerović

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: