Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. rujan 2020.

Vijesti

Brestovsko, 13. kolovoz 2020.

SVEČANI ZAVJETI U BRESTOVSKOM

Na spomendan Sv. Majke Klare, 11. kolovoza kardinal Puljić predslavio je Misu tijekom koje je s. Nikolina Antičević položila svečane zavjete u ruke časne majke s. M. Hijacinte Batinić

Na spomendan Sv. Majke Klare, 11. kolovoza 2020., u istoimenom samostanu u Brestovskom, kod Kiseljaka, vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić predslavio je Misu tijekom koje je s. Nikolina Antičević, iz župe Gornji Dolac, položila svečane zavjete u ruke časne majke s. M. Hijacinte Batinić, javlja nedjelja.ba.

Za vrijeme Mise, kojom je proslavljena nebeska zaštitnica samostana, koncelebrirali su provincijal Bosne Srrebrene fra Jozo Marinčić te 20-ak svećenika među kojima su bili dekan Franjevačke teologije u Nedžarićima fra Danimir Pezer te domaći sin fra Danijel Lukić.

U propovijedi je kardinal Puljić usporedio kalež s dušom ukrašenom mnogim krepostima "koja u sebi čuva najveću dragocjenost – Isusa". "Ako se od istog zlata može izraditi i kalež i vjenčani prsten onda su svi pozvani na vjernost svojim redovničkim ili bračnim zavjetima bez obzira na razne kušnje koje svi mogu imati", rekao je vrhbosanski nadbiskup.

Župni zbor iz Brestovskog pod ravnanjem s. Marice Pavlović animirao je liturgijsko slavlje.

Na kraju Sv. mise, već tradicionalno vjernicima su podijeljeni blagoslovljeni kruščići Sv. Klare. Okupljeni na zajedničkom ručku, radost sa sestrama podijelili su nazočni svećenici, obitelj i župljani, (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: