Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. rujan 2020.

Vijesti

Panama, Svjetski susret mladih 2019. godine

Panama, Svjetski susret mladih 2019. godine

Panama City, 13. kolovoz 2020.

PANAMA: PORUKA BISKUPA MLADIMA

Godinu dana nakon Svjetskog dana mladih koji se slavio u Panami u siječnju 2019. godine, Panamska biskupska konferencija (CEP) odlučila je mjesec kolovoz posvetiti mladima

Godinu dana nakon Svjetskog dana mladih koji se slavio u Panami u siječnju 2019. godine, Panamska biskupska konferencija (CEP) odlučila je mjesec kolovoz posvetiti mladima. Povodom toga, mons. Manuel Ochogavía Barahona, predsjednik Vijeća za pastoral mladih Panamske biskupske konferencije, objavio je na kanalu YouTube video poruku, u kojoj je istaknuo kako ova teška vremena koja je uzrokovala pandemija bolesti Covid-19 zahtijevaju kreativnost mladih koja je sigurno jedina u stanju dati važne odgovore na trenutne izazove.

Odatle i poticaj biskupa mladima da idu dalje naviještajući radost Evanđelja, ostajući ujedinjeni, radeći i boreći se za mnoge mlade kojima je potrebna pomoć. Pastoral mladih nije u karanteni – rekao je biskup Ochogavía Barahona i poručio – Dragi mladi, nova povijest počinje i svi ste vi njezini protagonisti.

Sa svoje strane Panamska biskupska konferencija jamči pratnju i molitvu, kao baklja koja osvjetljava svu panamsku mladež. Danas više nego ikad moramo držati upaljeno svjetlo kako bismo svijetu rekli da je Krist živ i da hoda pokraj nas – zaključio je biskup Ochogavía Barahona. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. rujan 2020.

    Videomessaggio Papa Francesco per i 75 anni dell'Onu

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: