Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. rujan 2020.

Vijesti

Zagreb, 11. kolovoz 2020.

HRVATSKI ISUSOVCI POKRENULI PORTAL ZA DUHOVNOST IGNACIJE.HR

Radi se o Internet stranici koja po prvi puta na jednome mjestu na moderan način objedinjuje znanje i praksu duhovnosti svetog Ignacija Lojolskog koju već pet stoljeća baštine isusovci

Hrvatski isusovci sa suradnicima laicima pokrenuli su portal za duhovnost ignacije.hr. Radi se o Internet stranici koja prvi put na jednome mjestu na moderan način objedinjuje znanje i praksu duhovnosti svetog Ignacija Lojolskog koju već pet stoljeća baštine isusovci.

Idejni začetnik i voditelj tog potpuno volonterskog projekta isusovac p. Tvrtko Barun za Radio Vatikan objasnio je važnost pokretanja sadržajno iznimno bogatog novog vjerskog portala.

''Ignacije.hr omogućuje dublje otkrivanje ignacijevske duhovnosti koja ima snagu na konkretan način odgovoriti izazovima i potrebama suvremenog čovjeka i svijeta. Svima koji žele rasti u odnosu s Bogom, ignacije.hr nudi kvalitetan i raznolik sadržaj, poticaje za promišljanje, ali i konkretan život u Duhu jer ignacijevska tradicija je uvijek živjela od energične napetosti između kontemplacije i akcije'' – istaknuo je p. Barun.

Osim velikog broja članaka o ignacijevskoj tradiciji, portal sadrži poticajne i edukativne video sadržaje, teološke tekstove, meditacije te praktične ignacijevske savjete za dinamičan duhovni život. Obrađuje pitanje donošenja odluka, duhovne pratnje kao načina življenja Crkve, duhovnih vježbi, kao i dara i vještine razlikovanja duhova. Objašnjava kako se ignacijevska duhovnost živi u praksi i upoznaje čitatelje s djelovanjem pape Franje kao suvremenim primjerom primjene poznavanja života i djela svetoga Ignacija.

Portal ignacije.hr samo je jedan od ponuda Centra za duhovnost ignacije.hr s kojim će isusovci upoznati javnost kroz nekoliko tjedana.

'Osim samog portala, tu je 'Prostor Duha' kao molitvena stranica za svakodnevnu meditaciju, Tečajevi razlučivanja, svakodnevni animirani egzamen uživo, različite molitve, duhovne obnove i duhovne vježbe, organizacija različitih sadržaja na koje će se zainteresirane osobe moći prijaviti i doživjeti osobno iskustvo susreta s Bogom'' – poticajno zaključuje idejni začetnik i voditelj projekta p. Tvrtko Barun, koji je do nedavno vrlo uspješno vodio Isusovačku službu za izbjeglice u jugoistočnoj Europi. Sada, kada je tu službu prepustio subratu, pateru Stanku Perici, zajedno sa suradnicima laicima pokrenuo je portal ignacije.hr namijenjen svim osobama koje žele podići kvalitetu, zrelost i autentičnost svog duhovnog života. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: