Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 9. kolovoz 2020.

STADLEROVO U KOLOVOZU 2020.

Euharistijsko slavlje predslavio je preč. Mato Majić, katedralni župnik.

U subotu 8. kolovoza 2020. u sarajevskoj prvostolnici obilježen je spomena na prvog vrhbosanskog nadbiskupa, slugu Božjega Josipa Stadlera, uz sudjelovanje sarajevskih vjernika, djece Stadlerova dječjeg Egipta, sestara Služavki Maloga Isusa iz Sarajeva i s. Admirate Lučić iz Viteza.

Euharistijskom slavlju prethodila je molitva krunice uz prigodna Stadlerova razmatranja o milosnom vodstvu Duha Svetoga, koju su animirale sestre Služavke Maloga Isusa i djeca Stadlerova dječjeg Egipta, kao i misna čitanja, te pjevanje na svetoj Misi, koju je predslavio preč. Mato Majić, katedralni župnik.

Na početku Mise sve nazočne je pozdravio župnik vlč. Majić, i kazao nakanu svete Mise za proglašenje blaženim sluge Božjeg nadbiskupa Stadler i na nakanu sestara Služavki Malog Isusa, te podsjetio na spomendan svetog Dominika.

Prigodnu propovijed vlč. Majić započeo je sa svetim Dominikom, utemeljiteljem propovjedničkog reda Dominikanaca, koji su i danas potrebni svijetu, svojom snagom poslanja; to jest molitvom, žrtvom i svjedočenjem. Također je istaknuo kako je svima u životu potrebna ustrajnost i strpljivost i to po uzoru na Isusa Krista i Blaženu Djevicu Mariju. A ta strpljivost se zaslužuje, strpljivim podnošenjem i prihvaćanjem trpljenja, patnje, nerazumijevanja, naglasio je župnik, te se osvrnuo i na sluga Božju Josipa Stadlera. Stadler je u Pravilu za svoje sestre Služavke siromaha pisao da trebaju gajiti starice, siromahe, bolesne očima vjere, sve činiti iz ljubavi prema Bogu, te strpljivo podnositi. Uz to je naglasio goruću molitvu, strpljivo poučavanje i žarku ljubav, slavu Božju i spasenje bližnjega. I na kraju za mir u duši i radost u srcu, potrebno je vršiti pravedna djela, kako stoji u svetom Pismu, te strpljivo čekati, vjerujući da će Bog svoja obećanja ispuniti, kako su to vjerovali sveti Dominik i sluga Božji Josip Stadler, za čije proglašenje molimo na ovoj svetoj Misi, zaključio je župnik u svojoj propovijedi.

Nakon popričesne molitve svi okupljeni u sarajevskoj katedrali, ostajući na svojim mjestima, dok su sestre Služavke Malog Isusa, koje će sudjelovati na duhovnim vježbama na Gromiljaku, pošle i pomolile se na grobu nadbiskupa Stadlera, na nakanu za proglašenje blaženim nadbiskupa Stadlera i na svoje nakane. (kta/m.p.)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: