Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 5. kolovoz 2020.

ZAVRŠEN LJETNI KAMP MIRA "FRIEDENSGRUND BIH"

Kamp je okupio 30-ak sudionika iz Odžaka, Gornje Dubice, Domaljevca, Tuzle, Zenice, Viteza, Vareša, Sarajeva i Istočnog Sarajeva

U utorak, 4. kolovoza 2020. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u Sarajevu završen je ljetni ekumenski kamp mira Friedensgrund BiH, koji je okupio 30-ak sudionika iz Odžaka, Gornje Dubice, Domaljevca, Tuzle, Zenice, Viteza, Vareša, Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Kroz sedmodnevni program kampa, mladi su imali priliku sudjelovati u različitim radionicama koje su za cilj imale razvoj njihovih komunikacijskih vještina, kreativnosti, timskog rada, te rast u osobnoj vjeri.

U ponedjeljak, 3. kolovoza, sudionici kampa Friedengrund BiH su nakon jutarnje molitve u duhu Taize-a bili dio interaktivnih radionica „Posegni za zvijezdama“ i „Radosno uvažavanje“ pod vodstvom edukatora Sunčice Đukanović i Željka Maksimovića, te dviju kreativnih radionica. Potom je uslijedila zajednička priprema završnice kampa, kroz glazbu, fotografije i ples. Istoga dana, predvođeni edukatorom Igorom Stanišićem, mladi su osmislili himnu kampa, koja je na duhovit način predstavila doživljene trenutke tijekom kampa.

Svoje sudjelovanje na kampu, sudionici su okrunili upravo večernjim zabavnim programom u koji su svojim talentima utkali točke glazbe, plesa i glume, te na taj način izazvali oduševljenje nazočnih gostiju u auli Centra za mlade. Ostatak večeri mladi su iskoristili za druženje i razmjenu doživljenih iskustava, s nadom i željom da se prijateljstva stečena na ovom mjestu nastave i nakon završetka kampa.

Ljetni kamp mira Friedengrund BiH je još jednom sudionicima koji su došli iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine pokazao sve ljepote i bogatstvo okruženja u kojem žive te nadu da će mladi otići u svoje zajednice s porukama zajedništva kao ambasadori mira.

Organizatori su zahvalili vršnjačkim edukatorima Igoru Stanišiću, Deani Relatić, Sunčici Đukanović, Željku Maksimoviću, Gabrieli Tomić i Gorani Ivić, koji su nesebično dijelili svoje znanje i iskustvo s novom generacijom mladih kampa Friedensgrund BiH te ih svojim primjerom potaknuli da, uz sve što žive i vrijedno rade, uvijek vežu ljubav, poštovanje i uvažavanje drugog i drugačijeg, prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: