Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. rujan 2020.

Vijesti

Međugorje, 4. kolovoz 2020.

TREĆI DAN 31. MLADIFESTA U MEĐUGORJU

Središnje večernje Misno slavlje predslavio je mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski

Treći dan 31. Međunarodnog susreta mladih u Međugorju u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. započeo je svjedočanstvom p. Johannesa Rothärmela, a potom je katehezu mladima održao je nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Središnje večernje Misno slavlje predslavio je mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, a na Misi su bili nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju; nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH; fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije; fra Marinko Šakota, međugorski župnik.

Nadbiskup Vukšić u svojoj propovijedi osvrnuo se na ulomak iz evanđelja u kojem su apostoli prestrašeni jakim vjetrom i valovima posebno se osvrnuvši na Isusove riječi ''Ne bojte se'' koje je stavio pred mlade.
''Budući da su Isusova čuda uvijek sredstvo, kojim on iskazuje brigu i ljubav prema ljudima u potrebi i pomaže riješiti neku njihovu poteškoću, ona su prvenstveno jedan od načina njegova propovijedanja i u službi naviještanja Evanđelja. Njegova čuda su uvijek u službi dobra. Tako je i u slučaju Isusova hoda po vodi, iako se na prvi pogled može imati dojam, da je očitovanje Isusova božanstva jedina svrha ovoga čuda. Naime, i ovo čudo je izazvala potreba apostola, da spase svoje živote iz velike pogibelji te Isusova želja da im pomogne. A tek iz toga, što je Isus na tako čudesan način oslobodio apostole iz opasnosti, rodilo se njihovo priznanje: 'Uistinu, ti si Sin Božji!' (Mt 14,33)'', kazao je nadbiskup Vukšić, kazavši kako su ''ljudski životi i čovjekova vjera u Boga, u prenesenom smislu, slični plovidbi apostola na drugu stranu jezera i iskustvu koje su tada doživjeli''.

''To zato što, dok putujemo na drugu stranu života i želimo slijediti taj osnovni pravac, nisu rijetke ni noći koje prijete da se izgubi pravi smjer, ni valovi koji iznenada udaraju, ni strepnje koje obeshrabruju, ni strahovi koji zovu na odustajanje, ni mala vjera koja traži čuda, ni magla sumnje koja skraćuje vidokrug i zatamnjuje vjeru i um, ni suprotni vjetrovi koji usporavaju napredak. Isto tako znamo da nas Isus voli takve. Uostalom, naš Spasitelj je i došao među ljude samo zato što su takvi. I znamo također da i nama, koji smo njegovi učenici naših dana, večeras poručuje: 'Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!' (Mt 14,27).
Hvala mu za to! I molimo, da Bog prema svakomu od nas stalno ima ispruženu ruku pomoćnicu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen'', zaključio je svoju propovijed mons. Vukšić.

Nakon Mise uslijedila je molitva pred križem i meditacija sa svijećama.

U utorak, 4. kolovoza - četvrtog dana Mladifesta katehezu će mladima držati fra Ljubo Kurtović, a neposredno prije toga prikazat će se još jedno svjedočanstvo. Potom slijedi krunica i Misa koju će predslaviti nadbiskup Henryk Hoser, a potom će biti prikazan film zajednice Cenacolo, prenosi Radiopostaja Mir Međugorje. (kta)


Foto: ICMM

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: