Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. rujan 2020.

Vijesti

Međugorje, 4. kolovoz 2020.

PAPA MLADIMA U MEĐUGORJU: JEDINO KRIST ŽIVOTU DAJE PUNI SMISAO

Međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“, u Međugorju od 1. do 6. kolovoza o temi, uzetoj iz Ivanova Evanđelja: „Dođite i vidjet ćete“ (Iv 1,39)

Snažne su riječi pune nade stigle na međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“, koji se održava u Međugorju od 1. do 6. kolovoza o temi, uzetoj iz Ivanova Evanđelja: „Dođite i vidjet ćete“ (Iv 1,39). Trenutak je to bogat molitvom, katehezom i bratskim susretom, čije mlade sudionike Papa poziva da „trče“ prema Isusu uz potporu Duha Svetoga; da Ga traže, da Mu se povjere i svjedoče

Upoznati živoga Isusa Krista, posebno u euharistiji i pomirenju, u Međugorju, na vašem susretu, moguće je; tako vam pomaže otkriti drugačiji način življenja. Ne „kulturu privremenoga“, ne relativizam, nego istinite i sigurne odgovore – tim se riječima papa Franjo obratio mladima okupljenim u Međugorju, u poruci koju im je poslao na hrvatskom jeziku. Riječi koje vas vode na susretu: „Dođite i vidjet ćete“ (Iv 1,39), koje je Isus uputio svojim učenicima, blagoslov su i za vas mlade – objasnio je Papa – jer Isus svoj pogled upire i prema vama, pozivajući vas da pođete i ostanete s Njim.

Biti s Gospodinom – napisao je Papa mladima – znači dati smisao životu, jer On sve stvari čini novima. Na susretu s Isusom postajemo nova osoba, i dobivamo poslanje da to iskustvo prenosimo drugima, ali uvijek pogleda uperenoga prema Njemu, Gospodinu.

Sveti je Otac stoga potaknuo mlade da pronađu, štoviše, da si uzmu vrijeme koje će provoditi s Isusom, da Mu idu u susret, da se povjere Njemu koji je „poznavatelj ljudskoga srca“; da se ispune njegovim Duhom i budu spremni za tu divnu pustolovinu u životu. Taj je festival prilika da „dođete“, odnosno da se tjelesno i duhovno krećete prema Isusu, i „vidite“, odnosno doživite Gospodina, i zahvaljujući Njemu, vidite puni i konačni smisao našega postojanja.

Uzor kojim se treba oduševiti, koji Papa predlaže mladima, jest Marija koja je svojim 'da' postala sudionicom i riskirala, bez ikakvog drugog jamstva osim sigurnosti da je nositeljica obećanja. Njezino „Evo službenice Gospodnje“ (Lk 1, 38) – napisao je Papa – najljepši je primjer koji nam govori što se događa kada se čovjek, u svojoj slobodi, prepusti u Božje ruke.

Navodeći riječi iz apostolske pobudnice 'Christus vivit', Papa je istaknuo da je Marija Majka koja bdije nad nama, svojom djecom, koji kročimo kroz život često umorni, potrebiti, ali sa željom da se svjetlo nade ne ugasi. To je naša želja, da se svjetlo nade ne ugasi – napomenuo je papa Franjo te na kraju potaknuo mlade – Trčite privučeni tim toliko voljenim Licem kojemu se klanjamo u svetoj euharistiji i prepoznajemo u tijelu brata koji trpi. Neka vas Duh Sveti potiče u toj utrci prema naprijed. Crkvi su potrebni vaš zanos, vaše intuicije, vaša vjera. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: