Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. rujan 2020.

Vijesti

Gornja Tramošnica, 3. kolovoz 2020.

PROSLAVA GOSPE OD ANĐELA U GORNJOJ TRAMOŠNICI

Središnje Misno slavlje je predvodio mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki

Župa Gospe od Anđela iz Gornje Tramošnice proslavila je 2. kolovoza spomen svoje nebeske zaštitnice. Vjernici su se u Porcijunkuli za proslavu blagdana pripremali Svetim misama trodnevnicama koje su predvodili fra Zdravko Anđić, župnik župe Zovik, fra Ivan Pilić, samostanski i župni vikar župe Dobrava i preč. Darko Tomašević, arhiđakon Toliškog arhiđakonata.

Predvoditelji Misnih slavlja tijekom trodnevne duhovne priprave na poseban su način istaknuli važnost zahvalnosti Bogu za sve darove koje dobivamo u životu po zagovoru Blažene Djevice Marije. Više su puta istaknuli ljepotu i važnost Porcijunkule u životu sv. Franje Asiškoga.

Sva tri dana župljani i hodočasnici imali su priliku za sakrament pomirenja. Na sam blagdan su svi vjernici i hodočasnici imali priliku zadobiti potpuni oprost kroz ispovijed baš kao i u asiškoj Porcijunkuli.

Središnje Misno slavlje je predvodio mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki uz koncelebraciju šesnaestak svećenika Šamčkog, Doborskog i Dubravskog dekanata.

U svojoj prigodnoj homiliji biskup Semren istaknuo je važnost potpunog oprosta kojeg je serafski svetac sv. Franjo dobio.

Na kraju slavlja župnik fra Marko Lovrić zahvalio se svim svećenicima koji su bili na raspolaganju za svetu ispovijed, svim časnim sestrama na ljubavi i dobroti, svim župljanima i hodočasnicima iz Domaljevca, Donje Tramošnice, Tolise i Vidovica koji su u hodočasničkim procesijama došli i iskazali poštovanje našoj Nebeskoj Majci a nadasve Bogu koji im je dao milost da i ovim teškim vremenima kušnje mogu slaviti Misno slavlje u zajedništvu, a potom posebno ljudima ove župe koji su svojim zalaganjem pridonijeli pri organiziranju zaštitnika župe.

Župni zbor iz Domaljevca animirao je središnje slavlje a trodnevnu pripravu zbor župe Gornja Tramošnica pod ravnanjem sestre Jele Dubravac. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. rujan 2020.

    Papa: la tutela della vita sia priorità

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: