Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. rujan 2020.

Vijesti

Vatikan, 3. kolovoz 2020.

PAPA FRANJO IZRAZIO BLIZINU VJERNICIMA U NIKARAGVI NAKON NAPADA NA KATEDRALU U MANAGUI

Draga nikaragvanska braćo, blizu sam vam i molim za vas - rekao je Papa

U podnevnom nagovoru, nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, Papa je izrazio blizinu nikaragvanskim vjernicima, pogođenima napadom na katedralu u Managui; podsjetio je da je danas u svim župama i franjevačkim crkvama moguće dobiti porcijunkulski oprost , te pozvao političke i gospodarske institucije da podupru zapošljavanje

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja papa Franjo je svoje misli najprije upravio nikaragvanskom narodu koji trpi zbog atentata na katedralu u Managui, u kojemu je – kako je istaknuo – vrlo oštećen, gotovo potpuno uništen, križ koji je stoljećima pratio i podupirao život vjernoga naroda. Draga nikaragvanska braćo, blizu sam vam i molim za vas – rekao je Papa.

I o današnjoj je svetkovini Gospe od anđela Papa govorio, te podsjetio da još tijekom cijeloga današnjeg dana vjernici mogu dobiti porcijunkulski, odnosno potpuni oprost za svoje grijehe, duhovni dar – kako je rekao – koji je sveti Franjo zadobio od Boga po zagovoru Djevice Marije.

Riječ je o potpunom oprostu koji se može dobiti pristupajući sakramentima ispovijedi i euharistije, te posjećujući jednu župnu ili franjevačku crkvu, moleći Vjerovanje i Očenaš, te moleći za Papu i njegove nakane. Oprost može biti namijenjen i za neku preminulu osobu. Kako je važno uvijek u središte stavljati Božji oprost, koji „stvara raj“ u nama i oko nas! To je oprost koji dolazi iz srca Boga koji je milosrdan – istaknuo je Papa.

Obraćajući se prisutnima na Trgu svetoga Petra, a i svima koji su na neki način pratili podnevni nagovor, Papa je svima poželio da provedu odmor u znaku prirode i duhovnosti, te istodobno uputio apel institucijama da ne zaborave zaštititi radna mjesta. Bez posla obitelji i društvo ne mogu napredovati. Molimo za to. Jer, problem nakon pandemije jest, i bit će, nedostatak posla; stoga je potrebno mnogo solidarnosti i kreativnosti kako bi se riješio taj problem – upozorio je papa Franjo. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: