Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. kolovoz 2020.

Vijesti

Zenica, 2. kolovoz 2020.

OPROŠTAJ ZENIČANA OD ŽUPNIKA DON MARINA MARIĆA

Od župljana se oprostio dosadašnji župnik don Marin Marić, koji odlazi na pastoralnu službu u Dubrovačku biskupiju

Na Osamnaestu nedjelju kroz godinu, pod Svetom misom u prijepodnevnim satima u župi Sv. Josipa u Zenici posebno je bilo svečano. Od župljana se oprostio dosadašnji župnik don Marin Marić, koji je za vrijeme jednogodišnje župničke službe ostavio neizbrisiv duhovni i materijalni trag.

Svečanu Misu predslavio je župnik don Marin koji je u propovjedi spomenu: „Kako je život lijep i da se trebamo životu diviti. Najljepši primjer divljenja je zahvaljivanje Bogu na daru života. Čovjekov život voli se iz ljubavi, ako nema ljubavi, onda nema ni života. Svima nama ovdje u Zenici potrebno je jako malo da sve bude dobro, da budemo svi zadovoljni, ali i to malo, i taj jedan korak ne znamo učiniti, ne želimo uraditi – jer to smo mi ljudi, slabi i krhki. Zato je i današnji dan poziv na molitvu i zahvaljivanje. Današnja nedjelja nas poziva da dijelimo ljubav, da budemo nositelji ljubavi u našoj župnoj zajednici i biskupiji“. Na koncu svoje propovjedi don Marin je poručio župljanima da ustraju u činjenju dobra i ne zaborave svoj kršćanski identitet.

Pri samom koncu Misnog slavlja župnik Marić zahvalio je svima koji su mu pomogli da učini značajne stvari za ovu župnu zajednicu. Također zahvalio je i časnim sestrama Uršulinkama na suradnji, te na samom kraju zamolio svoje vjernike da mole za njega - „molim vas rekao je don Marin molite za mene, i ne prestanite moliti“.

Nakon župnikovih riječi, zahvalu u ime sestara Uršilinki izrekla je sestra Elvira Krišto, koja je zahvalila župniku na srčanosti, velikodušnosti i dobroti koju je pokazao prema sestrama.

U ime župljana župe sv. Josipa Zenica riječ zahvale izrekli su gospođica Zorica Ćubela i gospodin Stipo Grbavac. Oni su pred župnom zajednicom spomenuli da je župnik u godini dana uradio fasadu na župnoj crkvi, uredio župno dvorište, postavio video nadzor, uredio pojedine dijelove župne crkve i kuće, što će na kraju ostati nama u Zenici. „Hvala Ti župniče i Bog nek Te prati“, završne su riječi župljana koji su uz suze uručili župniku prigodno sliku i košaricu, koji su dar u ime cijele župne zajednice.

Nakon Misnog slavlja druženje je nastavljeno u župnom dvorištu uz prigodni domjenak i pjesmu.

Don Marin Marić, odlazi na pastoralnu službu u Dubrovačku biskupiju. Službena primopredaja u župi sv. Josipa – Zenica biti će na Preobraženje Gospodinovo 6. kolovoza. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. kolovoz 2020.

    Le parole del Papa per il lavoro - Angelus 2020 08 02

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: