Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. kolovoz 2020.

Vijesti

Beč, 31. srpanj 2020.

EUROPSKI CARITASI PROVODE PROJEKT MIND

Želi se pobuditi svijest o migracijama i razvoju kako bi se potaknulo mlade da uzmu udjela u tim područjima

 Europski Caritas izvijestio je 30. srpnja o aktivnostima u sklopu projekta Mind, koji zajedno provodi 12 europskih organizacija Caritasa.

Mind (Migration.Interconnectedness.Development. – Migracija.Povezanost.Razvoj.) je trogodišnji projekt financiran od Europske komisije. Vodi ga Austrijski Caritas s Europskim Caritasom u suradnji s 10 Caritasa iz Europe: Bavarskim, Belgijskim, Bugarskim, Češkim, Nizozemskim, Portugalskim, Slovačkim, Slovenskim, Švedskim i Talijanskim Caritasom.

Cilj projekta je doprinošenje pozitivnim gledištima i djelatnoj uključenosti europskog društva u pitanja i izazove razvoja organiziranjem kampanja i aktivnostima zagovaranja.

U proteklim godinama jasno se pokazalo kako su mladi važni činitelji i pokretači promjena u društvu. Projektom Mind želi se pobuditi svijest o migracijama i razvoju kako bi se potaknulo mlade da uzmu udjela u tim područjima. Stoga su osmišljene mnoge aktivnosti za Caritasovu mrežu mladih.

Obuhvaćene su aktivnosti od kreativnih natječaja, šetnji solidarnosti, živih knjiga, pokretnih izložba, prijateljskih skupina do radionica. Talijanski Caritas, na primjer, organizira „žive knjige“ – aktivnosti u školama u kojima pozivaju migrante da ispričaju učenicima svoju priču. Bavarski i Münchenski Caritas proveli su na nogometnom turniru projekt slikanja i čitanja koji je povezao ljude različitih nacionalnosti. Slovenski Caritas održao je utrku popraćenu multikulturalnim programom koji je okupio iseljeničke organizacije, studente i mlade migrante.

To su samo neki primjeri aktivnosti koje su provedene i koje će nadalje provoditi Caritasova mreža mladih kroz projekt Mind za poticanje uključivanja mladih, objavio je Europski Caritas. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: