Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. kolovoz 2020.

Vijesti

Washington, 31. srpanj 2020.

AMERIČKI BISKUPI POKRENULI CJELOGODIŠNJI PROGRAM DIJALOGA S MLADIMA

Program ima za cilj susresti, slušati, uključiti, surađivati s njima i slaviti mlade svih kultura

U Sjedinjenim Američkim Državama 300 katolika, među kojima 30 biskupa i apostolski nuncij u SAD-u Christophe Louis Yves Georges Pierre, 25. i 26. srpnja pokrenulo je cjelogodišnju inicijativu kojom Konferencija katoličkih biskupa SAD-a (USCCB) želi unaprijediti odnose s mladima, objavila je Catholic News Agency.

Program „Journeying Together“ (Putujući zajedno) trebao je započeti konferencijom u Clevelandu, ali je zbog pandemije Covida-19 započeo online sastankom. Sastanci u fizičkoj nazočnosti osoba neće se, kako se očekuje, održavati do 2021.

Prema USCCB-u „Journeying Together“ ima za cilj „susresti, slušati, uključiti, surađivati s njima i slaviti mlade svih kultura; procijeniti međukulturalnu plodnost pristupa Crkve mladima; razaznati odgovarajuće i djelotvorne odgovore na prepoznate pastoralne potrebe mladih; nadahnuti se za djelovanje po molitvenom promišljanju pobudnice pape Franje Christus vivit“.

Christus vivit je postsinodska apostolska pobudnica koju je papa Franjo 2019. uputio „svoj kršćanskoj mladeži“ i „cijelomu Božjem narodu“.

Voditelj Odbora USCCB-a za kulturalnu raznolikost mons. Nelson Perez, nadbiskup Philadelphije rekao je da se raduje prilici za dijalog s mladima te je predvidio kako će to biti obostrano obogaćujuće iskustvo. „Nadam se da ćemo tijekom iduće godine voditi iskrene razgovore o ovim i drugim činiteljima koji utječu na mlade kako bismo mogli ići naprijed u važnim pitanjima koja se tiču rase, kulture i zajedništva“, izvijestila je CNA. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: