Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Vijesti

Radunice, 12. srpanj 2020.

DRUGI I TREĆI DAN "DJEČJEG LJETA" U ŽUPI SVETE ANE RADUNICE

Molitvene radionice su vodili animatori iz župe i sjemeništarac Renato, čiji su roditelji rođeni i kršteni u ovoj župi

Drugi dan „Dječjeg ljeta“ u župi Radunice, 10. srpnja 2020. započeo je okupljanjem na zajedničkoj jutarnjoj molitvi. Nakon jutarnje gimnastike sudionici su imali priliku sudjelovati na molitvenoj radionici, ali i na jednoj nesvakidašnjoj radionici - "Priče iz davnina". Župljanka Dragica predstavila je tradicionalne predmete i nošnju te ispričala nekoliko zgoda iz svog djetinjstva.

Molitvene radionice su vodili animatori iz župe i sjemeništarac Renato, čiji su roditelji rođeni i kršteni u ovoj župi. Sudionici su na ručku bili okupljeni oko zajedničkog stola, a u poslijepodnevnom programu najmlađi sudionici su gledali animirani film „Ferdinand“, dok su ostala djeca su učila kako pravilno ubrati lavandu i koristiti je u svojoj kući. Dan je završen kod zavjetne kapelice Male Gospe u Lučićima uz molitvu krunice. Desetke su predmolila djeca, a potom je jedna djevojka izmolila litanije Majke Božje.

U Lučićima je nekada davno započela najprije samostalna kapelanija, a potom župa. Prošle jeseni na kapelici je postavljena i prigodna ploča u sjećanje na početke župe, kad se Misa govorila u šumi.

Treći dan "Dječjeg ljeta", u subotu, 11. srpnja započeo je dan zajedničkom molitvom u crkvi. Prijepodnevne sate djeca su provela zajedno plešući i igrajući se, a zatim su prošetali zajedno sa animatorima do obližnjeg stadiona. Putem su pokupili otpatke i smeće bačeno uz put. Gladni i izmoreni vratili su se na ručak koje su pripremile župljanke i njihove majke. Poslije ručka pogledali su slike načinjene prethodnih dana, dok su vrijedni animatori pripremili iščekivane „vodene igre“. Djeci je najveći užitak bio "slip and slide", na kojem su se klizali i prskali.

Pretposljednji dan „Dječjeg ljeta“ završio je zajedničkom molitvom te u iščekivanju posljednjeg dana koji će se održati u nedjelju popodne uz roštilj i igre za odrasle i djecu. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: