Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. kolovoz 2020.

Vijesti

Vatikan, 11. srpanj 2020.

PAPA FRANJO IMENOVAO NOVE ČLANOVE PAPINSKE AKADEMIJE DRUŠTVENIH ZNANOSTI

Tri nova redovna člana Papinske akademije društvenih znanosti

Papa Franjo je imenovao tri nova redovna člana Papinske akademije društvenih znanosti. Riječ je o Mariju Draghiju, bivšem predsjedniku Europske središnje banke te o dvoje sveučilišnih profesora: Čileancu Pedru Morandéu Courtu i Nigerijki Kokunre Adetokunbo Agbontaen Eghafona.

Mario Draghi rođen je 1947. godine u Rimu. Među raznim dužnostima koje je obavljao bio je izvršni ravnatelj Svjetske banke, guverner Talijanske banke, a do 2019. godine predsjednik Europske središnje banke. Autor je brojnih publikacija.

Pedro Morandé Court umirovljeni je profesor sociologije na Papinskom katoličkom sveučilištu u Čileu. Rođen je 1948. godine u Santiagu. Specijalizirao se na području sociologije kulture i religije, te sociologije obitelji, uz posebnu pozornost na latinskoamerički narod njegovu društvenu povijest.

Kokunre Adetokunbo Agbontaen Eghafona rođena je 1959. godine u Londonu. Studirala je na sveučilištu u gradu Beninu, u Nigeriji, te diplomirala povijest, i magistrirala arheologiju i antropologiju. Profesorica je na odjelu sociologije i antropologije na Sveučilištu u Beninu. Njezina sadašnja znanstvena aktivnost obuhvaća mjere za suzbijanje trgovine ljudima u Nigeriji. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: