Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. kolovoz 2020.

Vijesti

Luxembourg, 8. srpanj 2020.

SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE ZA PASTORAL MINISTRANATA

Susret je održan u utorak, 7. srpnja posredstvom internet aplikacije za videokonferencije Zoom

Sastanak Predsjedništva Međunarodne organizacije za pastoral ministranata (CIM) održan je u utorak, 7. srpnja 2020. posredstvom internet aplikacije za videokonferencije Zoom.

Predsjedništvo koje uz predsjednika kardinala Jean-Claude Hollericha, nadbiskupa Luxembourga, čini šest predstavnika iz različitih država Europe, sastaje se dva puta godišnje. Osim toga, zajedno sa svim članovima Saveza jednom godišnje. Ove godine zajednički susret svih članova (generalna skupština), trebala je biti početkom ožujka u Luxembourgu. Zbog poteškoća uzrokovanih virusom COVID-19, susret je otkazan. I sjednica Predsjedništva previđena za početak srpnja, zbog istog razloga, nije se mogla održati u živo, nego putem interneta. Internetska sjednica posredstvom Zoom aplikacije održana je 7. srpnja, a sudjelovali su svi članovi: predsjednik kardinal Jean-Claude Hollerich, zatim članovi iz Luksemburga, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Mađarske i Hrvatske. Iz Hrvatske član predsjedništva je Josip Ivešić, koji je ujedno i tajnik Odbora za ministrante u Vijeću za sjemeništa i duhovna zvanja, pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji.

Sjednica je započela molitvom koju je predvodio kardinal Jean-Claude Hollerich. Nakon predstavljanja trenutne situacije u pojedinoj zemlji, te upoznavanja s eventualnim mogućnostima rada s ministrantima u proteklom razdoblju, razgovaralo se o glavnim temama susreta. Glavne teme bile su: 13. međunarodno hodočašće ministranta u Rim, planovi i aktivnosti Saveza u 2021. godini, mogućnost organiziranja susreta povjerenika za ministrante 2022. u Fatimi, promjene u Statutu Saveza, internet stranica Saveza i druge teme. Za iduću generalnu skupštinu svih članova Saveza prihvaćen je prijedlog da se održi u Splitu u Hrvatskoj i to od 1. do 4. ožujka 2021.

Idući susret Predsjedništva Saveza planiran je za 12. i 13. listopada ove godine u Luxembourgu. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: