Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. kolovoz 2020.

Vijesti

Travnik, 1. srpanj 2020.

ZAVJETNOM MISOM NA GROBLJU BOJNA PROSLAVLJENA SVETKOVINA SV. PETRA I PAVLA

Svetu misu predslavio je vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u sjemeništu i župnik u župi Rostovo

U ponedjeljak, 29. lipnja 2020. u župi sv. Ivana Krstitelja - Travnik proslavljena je svetkovina sv. Petra i Pavla zavjetnom Misom na groblju Bojna koju je predslavio vlč. Jakov Kajinić,
odgajatelj i duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku i župnik u župi Rostovo, uz koncelebraciju preč. Marka Mikića, župnika i dekana travničkog i don Gorana Kosića, vojnog kapelana i župnika u Pećinama. Na početku Svete mise sve prisutne pozdravio je preč. Mikić i uputio im riječi dobrodošlice i poticaja.

U svojoj propovijedi vlč. Kajinić je na temelju života sv. Petra i Pavla i sluge Božjeg Petra Barbarića postavio tri poticajna pitanja svima. Prvo – Jesmo li ispunili svoj zadatak ovdje na zemlji? Drugo – Jesmo li izmireni s Bogom? Treće – Jesmo li izmireni međusobno? "Poput ove trojice velikana koje danas častimo trebamo biti u službi Božje Riječi i spasenja. Samo ako smo izmireni sa Bogom i međusobno i radimo sve na Božju slavu onda ćemo ispuniti svoj zadatak ovdje na zemlji. Neka nam u tome pomogne primjer i zagovor sv. Petra i Pavla i našeg Petra Barbarića." istaknuo je na kraju propovijedi vlč. Kajinić.

Na kraju Svete mise preč. Mikić je svima zahvalio na dolasku i molitvama, a posebno se zahvalio župnom zboru i s. Anđeli Brkić na lijepom liturgijskom pjevanju. Poslije završnog misnog blagoslova svi su se okupili oko groba Petra Barbarića i zajedno izmolili opijelo za sve pokojne koji počivaju u groblju Bojna. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: