Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. kolovoz 2020.

Vijesti

Zagreb, 2. srpanj 2020.

IZABRANA UPRAVA HRVATSKE KARMELSKE PROVINCIJE SVETOG OCA JOSIPA

Na kapitulu Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa u utorak, 30. lipnja za novog provincijala izabran je o. Dario Tokić

Provincijalni kapitul Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa, na kojem se svake tri godine, među ostalim, bira i nova uprava Provincije, održava se od 29. lipnja do 3. srpnja 2020. u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa pri Karmelskom samostanu Majke Božje Remetske u Zagrebu (Remete). Kapitul je izabrao novu provincijalnu upravu i nove samostanske poglavare. O. Dario od Božje Dobrote (Tokić) izabran je za provincijala, o. Anto od Djeteta Isusa (Knežević) za prvog savjetnika, o. Ivan od Božanskog Milosrđa (Živković) za drugog savjetnika, o. Nikola od sv. Obitelji i Male Terezije (Grizelj) za trećeg savjetnika i o. Tiho od Kraljice Mira (Radan) za četvrtog savjetnika.

Prior u Somboru je o. Bernardin od Kraljice svete Krunice (Viszmeg), prior u Remetama o. Stjepan od Duha Svetoga (Vidak), prior u Splitu o. Branko (Zebić), prior u Krku o. Ivan od Majke Božje Bistričke (Podgorelec), prior na Buškom jezeru o. Jakov od Ljubavi (Kuharić), prior u Sofiji o. Joan od Križa i Milosrđa Božjeg (Viktor Franz Hadziev) i prior u Rimu o. Ervin od Bezgrešnog Srca Marijina (Ukušić).

Za pratitelja (socius) provincijala na slijedećem Generalnom kapitulu izabran je o. Vinko od Bezgrešnog Srca Marijinog (Mamić) i za zamjenika pratitelja izabran je o. Srećko od Blažene Djevice Marije (Rimac).

Nakon izbornog dijela Kapitul nastavlja s radom baveći se sadržajima i temama relevantnim za život i djelovanje Provincije. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: