Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. srpanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 30. lipanj 2020.

POVJERENSTVO ZA PRIPRAVU SINODE VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE ZASJEDALO 36. PUT

Na sjednici je sudjelovalo svih 12 članova Povjerenstva

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića Povjerenstvo za pripravu Sinode Vrhbosanske nadbiskupije održalo je, 30. lipnja 2020. svoju 36. sjednicu.

U prostorijama Vrhbosanskog ordinarijata u Sarajevu, na sjednici je sudjelovalo svih 12 članova Povjerenstva koje je nakon molitve pozdravio kardinal Puljića te predložio dnevni red koji je usvojen jednoglasno, prenosi nedjelja.ba.

Konstatirano je da zbog pandemije koronavirusa nije bilo moguće ostvariti predviđeni plan naznačen u zapisniku s prošle sjednice.

Riječ je potom preuzeo generalni tajnik Povjerenstva dr. vlč. Mario Bernadić te progovorio o finaliziranju konačnog prijedloga radnog dokumenta Sinode.

Istaknuo je kako će sve materijale trebati stilski i teološki ujednačiti da sve bude poput katekizamskih točaka. Potom je prezentirao sadržaj radnog dokumenta kojega je velika većina voditelja predviđenih stručnih skupina dostavila.

Članovi Povjerenstva su zatim prokomentirali predočeni sadržaj materijala usuglasivši se da je Sinoda smjerodavnoga karaktera te nakon definiranja kako bi nešto trebalo biti, sagledava situaciju kakva jest i daje prijedloge za budućnost.

Dogovoreno je da radni dokument treba biti čitljiv i vjernicima laicima s ciljem da dođu reakcije s terena kako bi se moglo ići k prijedlozima i završnom dokumentu.

Potom se pristupilo planiranju nadolazećih sinodskih aktivnosti s naglaskom kako je potrebno pratiti nepredvidivu epidemiološku situaciju te na temelju toga pokušati dogovoriti naredni dekanatski sastanak koji bi bio potkraj ljeta (19. rujna). Prethodno je predviđeno da radni materijal bude otisnut i odaslan na župe kako bi "vjernička baza" mogla to pročitati i prokomentirati.

Završno je dogovoreno da će sljedeća sjednica Povjerenstva za pripravu Sinode Vrhbosanske nadbiskupije, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, biti 14. listopada. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: