Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. srpanj 2020.

Vijesti

Uzdol, 29. lipanj 2020.

PREMINUO STIPO LJUBIĆ, OTAC BOGOSLOVA MARKA LJUBIĆA

Na sprovodnim obredima sudjelovala je cijela bogoslovska zajednica, predvođena rektorom Zdenkom Spajićem

U petak, 26. lipnja 2020. Na Uzdolu preminuo Stipo Ljubić, otac bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa Marka Ljubića.

Na sprovodnim obredima u nedjelju, 28. lipnja sudjelovala je cijela bogoslovska zajednica, predvođena rektorom Zdenkom Spajićem, vicerektorom vlč. Oliverom Jurišićem i duhovnikom vlč. Milenkom Krešićem. Sahrani je prisustvovao veliki broj vjernika, a Svetu misu je predvodio rektor preč. Spajić u koncelebraciji sa župnikom vlč. Ivom Tomićem i još nekoliko svećenika.

Pokojni Stipo Ljubić rođen je 12. svibnja 1966. na Krančićima, župa sv. Ivana Krstitelja na Uzdolu, gdje je primio svete sakramente: krštenje, pričest i krizmu. Bio je najmlađe od osmero djece oca Ilije i majke Sofije Ljubić. Prve četiri godine osnovne škole pohađao je u mjestu Ljubunci, a ostale četiri godine u mjestu Uzdol. Nakon osnovne škole pohađao je trgovačku školu u Mostaru, nakon čega se zapošljava u Prozoru kao trgovac, a nakon toga kao trgovac radi na Uzdolu gdje ostaje sve do rata. Dana 29. travnja 1990. godine sklapa brak s Ankicom Miličević, s kojom je rodio petero djece: Darka, Jelenu, Marka, Antu i Antoniju. Imao je lijep ali pomalo težak život. Borio se pošteno i hrabro za svoju obitelj vjerujući i nadajući se u Boga. Boravio je cijelo vrijeme u svom rodnom kraju radeći i vjerujući u Boga. Godinu dana se borio s teškom bolešću koju je hrabro podnosio. U petak, 26. lipnja 2020., Gospodin ga poziva sebi.(kta/m.lj/i.m.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: