Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. srpanj 2020.

Vijesti

Turbe kod Travnika, 29. lipanj 2020.

KRIZMA U ŽUPI SV. JOSIPA RADNIKA - TURBE

Mons. Slađan Ćosić, generali vikar vrhbosanske nadbiskupije podijelio je sakrament svete krizme za šest kandidata

U župi sv. Josipa Radnika u Turbetu, 27. lipnja 2020., mons. Slađan Ćosić, generali vikar vrhbosanske nadbiskupije podijelio je sakrament svete krizme za šest kandidata. Na početku svete mise župnik vlč. Ivan Butum uputio je riječi dobrodošlice mons. Ćosiću, braći misnicima, samim krizmanicima i kumovima te ostalim vjernicima. Nakon župnika sami krizmanici, Katarina Lučić Jozak, Natali Žilić, Dajana Žilić, Petar Kesten, Antonio Lovrenović Šarić i Marijo Škulj, uputili su riječi dobrodošlice mons. Ćosiću i uručili cvijeće.

U svojoj propovijedi mons. Ćosić je ohrabrio krizmanike u rastu u vjeri i svjedočenju pripadnosti Bogu i Crkvi. Istaknuo je potrebu duhovne izgradnje i suradnje sa milošću Božjom. "Kao što uzimamo hranu kako bi izdrađivali tijelo, tako je potrebno surađivati sa Presvetim Trojstvom i tako hraniti svoju dušu i vjeru." Primanjem 7 darova Duha Svetoga mi primamo ljubav Božju i tako rastemo u povezanosti sa Bogom. Na kraju propovijedi mons. Ćosić je pozvao krizmanike i sve prisutne na većoj ukorijenjenosti u Bogu i njegovoj darovanoj ljubavi.

Na kraju Svete mise krizmanici su izrazili riječi zahvale mons. Ćosiću, samom župniku vlč. Butumu i roditeljima na uloženom trudu i ljubavi. Župnik vlč. Butum je zahvalio mons. Ćosiću na dolasku i podjeljivanju sakramenta krizme, a samim krizmanicima je darovao prigodni poklon – Uspomenu na krizmu, Sv. Pismo i krunicu. Ovaj poklon je uručio uz riječi - "Želim da vas ova uspomena podsjeća na ovaj dan, koristite Sv. Pismo kao izvor bogatstva za vaš život i molite krunicu koja će vam dati snagu sa svagdanji život."

Nakon Svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje u obiteljskim domovima samih krizmanika. (kta/g.k.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: