Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. srpanj 2020.

Vijesti

Vjernici na Trgu svetog Petra tijekom podnevnog nagovora (28. lipnja 2020.)

Vjernici na Trgu svetog Petra tijekom podnevnog nagovora (28. lipnja 2020.)

Vatikan, 29. lipanj 2020.

PAPA: MOLIMO ZA BLISKI ISTOK I ZAPAD UKRAJINE

Nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja, Papa pozvao na molitvu za bliskoistočne zemlje pogođene raznim krizama, kao i za zapadnu Ukrajinu, prošlih dana pogođenu poplavama

Nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja, 28. lipnja 2020. papa Franjo je pozvao na molitvu za Siriju, Libanon i Jemen, bliskoistočne zemlje pogođene društveno-političkom, gospodarskom, zdravstvenom i kumanitarnom krizom, kao i za zapadnu Ukrajinu, koja je prošlih dana pogođena velikim poplavama.

Sljedećeg utorka, 30. lipnja, održat će se četvrta konferencija Europske unije i Ujedinjenih naroda kako bi se podržala budućnost Sirije i susjednih zemalja – rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve i potaknuo – Molimo za taj važan susret, kako bi se poboljšala teška situacija sirijskog i susjednih naroda, osobito libanonskog, u okolnostima velike društveno-političke i gospodarske krize koju je dodatno otežala pandemija.

Pozivam vas da molite za stanovništvo Jemena, osobito za djecu koja trpe zbog velike humanitarne krize – rekao je Papa i istaknuo – Isto tako, molite i za one koji su u zapadnoj Ukrajini pogođeni velikim poplavama; da osjete Gospodinovu utjehu i pomoć svoje braće.

Pozdravljam sve vas Rimljane, hodočasnike iz Italije i iz drugih zemalja. Posebno pozdravljam one koji su jutros, u Rimu, sudjelovali na misi na kongoanskom obredu, moleći za Demokratsku Republiku Kongo – rekao je na kraju Sveti Otac. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: