Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. srpanj 2020.

Vijesti

Novi Travnik, 28. lipanj 2020.

KRIZMA U ŽUPI PRESVETOG TROJSTVA U NOVOM TRAVNIKU

Uz niz blagdana koje su vjernici proslavili, 27. lipnja bila je podjela sakramenta svete Potvrde za 54-ero kandidata koje je krizmao kardinal Puljić

Mjesec lipanj u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku ove je godine bio uistinu bogat duhovnim sadržajima. Uz niz blagdana koje su vjernici proslavili, 27. lipnja 2020. je bila podjela sakramenta svete Potvrde za 54-ero kandidata koje je krizmao kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski. U dupkom punoj crkvi vjernici su skladno molili, pjevali i slušali tumačenje Božje Riječi.

U svojoj prigodnoj propovijedi uzoriti kardinal Puljić apostrofirao je na vjerničku ulogu roditelja i kumova kao i odgovornost krizmanika u njihovom daljnjem vjerničkom životu.

Dobrodošlicu kardinalu Puljiću uputio je župnik Ledić, a riječi zahvalnosti izrekli su Nikolina Tomić i Sandi Fišić dok je u ime roditelja zahvalila gospodja Anita Kutleša. Župljanin gospodin Marinko Šimić, vlasnik darovnog dućana Ruža, amaterski umjetnik, darovao je kardinalu Vinku lijepu sliku koja predstavlja ribara na jezeru okruženog kanjonima na što je Kardinal rekao da je nas zivot u stalnom okruženju, ali ne smijemo stati nego nastaviti veslati do konačnog cilja. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: