Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. srpanj 2020.

Vijesti

Predsjednik Njemačke BK biskup Georg Bätzing

Predsjednik Njemačke BK biskup Georg Bätzing

Vatikan, 28. lipanj 2020.

PAPA PRIMIO NOVOGA PREDSJEDNIKA NJEMAČKE BISKUPSKE KONFERENCIJE

Papa Franjo i limburški biskup Georg Bätzing u privatnom susretu, 27. lipnja u Vatikanu razgovarali su o sinodalnom putu i posljedicama pandemije u Njemačkoj

Papa Franjo i limburški biskup Georg Bätzing, nasljednik kardinala Reinharda Marxa na čelu Njemačke BK, u privatnom susretu, 27. lipnja 2020. u Vatikanu razgovarali su o sinodalnom putu i posljedicama pandemije u Njemačkoj.

Biskup Bätzing, koji je u ožujku izabran na čelo njemačkoga episkopata, trebao se susresti s Papom mnogo ranije, što je onemogućila pandemija COVID 19. U razgovoru s novinarima nakon susreta izjavio je da je bila riječ o intenzivnom i kolegijalnom razgovoru te da je Papa „srcem s njima u Njemačkoj” i pozorno prati Sinodalni put – proces reforme njemačke Crkve.

U tijeku dvodnevnoga posjeta Vatikanu biskup Bätzing razgovarao je i s generalnim tajnikom Biskupske sinode kardinalom Lorenzom Baldisserijem i nasljednikom nadbiskupom Mariom Grechom, prefektima kongregacija za nauk vjere kardinalom Luisom Ladarijom i za biskupe kardinalom Marcom Ouelletom, predsjednikom Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinalom Kurtom Kochom i njemačkim veleposlanikom pri Svetoj Stolici Michaelom Kochom.

Biskup Bätzing na kraju je izrazio nadu da će Papa prihvatiti poziv da pohodi Njemačku koji mu je u svibnju uputila njemačka kancelarka Angela Merkel a sada ga je “uime svih katolika” i on pozvao, jer bi “njegov dolazak predstavljao veliko ohrabrenje u ovim teškim vremenima”. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: