Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. srpanj 2020.

Vijesti

Katolički tjednik br. 23

Katolički tjednik br. 23

Sarajevo, 4. lipanj 2020.

KATOLIČKI TJEDNIK BROJ 23 IZIŠAO IZ TISKA

Središnji sadržaji vezani su u petu obljetnicu pohoda pape Franje Sarajevu

Nakon nekoliko dvobroja, Katolički tjednik broj 23 ponovno je izišao kao tjedna novina. Središnji sadržaji vezani su u petu obljetnicu pohoda pape Franje Sarajevu, a uz njih tu su još brojne aktualne i zanimljive teme.

Pišući o aktualnoj bosanskohercegovačkoj situaciji, glavni urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner, svoj je uvodnik naslovio Život u čudnim vremenima i običajima.

U izlogu donosimo izvješće o 49. danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije upriličenom tradicionalno u svetištu Gospe Kondžilske u Komušini, uz poštivanje mjera o masovnom okupljanju. Također, tu je i vijest o troje budućih svetaca među kojima je i Charles de Foucauld.

Intervjuu smo se s Irfanom Nefićem iz Odsjek za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prisjetili Papina pohoda Sarajevu.

Stranice Reportaže donose priču Stolnica koja je građena u dramatičnim okolnostima, a koja govori o mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve.

Ovotjedni Zov misija donosi radosne vijesti za Papinska misijska djela, čija će utemeljiteljica Djela za širenje vjere – Pauline Marie Jaricot, biti proglašena blaženom.

U rubrici Odjeci s distance od pet godina upitali smo neke izravne sudionike susreta sa Svetim Ocem u Sarajevu Kakve bi nam poruke danas uputio papa Franjo?!

Jedno od Razmišljanja naslovljeno Što je ostalo, Sveti Oče?!, također tematizira petu obljetnica Papina pohoda, dok se drugim s naslovom Dokument o braći koja su duhovni most između Istoka i Zapada spominjemo 35. obljetnica enciklike Slavorum apostoli.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Nova Bila – Vjernička zajednica proslavila Duhove; Fojnica – Mnoštvo vjernika na proslavi patrona; Sarajevo – Kardinal pohodio sestre u samostanu Egipat; Sarajevo – Spomen na rođenje Svetoga pape Wojtyle.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije! (kta/kt)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: