Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 3. lipanj 2020.

PROSLAVLJEN BLAGDAN POHODA BLAŽENE DJEVICE MARIJE NA BJELAVAMA

Misno slavlje predslavio je preč. Mato Majić, katedralni župnik

U nedjelju, 31. svibnja 2020. blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, patron kapelice u kući na Bjelavama u Sarajevu, Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije proslavile su Misnim slavljem u jutarnjim satima koje je predslavio preč. Mato Majić, katedralni župnik uz sudjelovanje i sestara iz provincijalne kuće.

Razmišljajući o ovom blagdanu vlč. Mato je kazao kako je Utjelovljenjem započelo Kristovo djelo spasenja, a pohodom Marije Elizabeti radost tog spasenja je izašla među ljude. Iako je do tada živjela skrovitim životom, Marija je, noseći Isusa u svojoj utrobi, pošla među ljude, među kojima je prva njezina rođakinja Elizabeta, i donijela im radost. Marija je također bila prva primalja, prva medicinska sestra, na neki način prva časna sestra, koja je pohitala u pomoć onoj koja je bila potrebna. Propovjednik je pozvao okupljene sestre da budu nositeljice Kristove radosti i spasenja svakom stvorenju, posebno onima kojima su poslane.

Popodnevni sati blagdana bili su prigoda za radosni susret sa studenticama koje stanuju u sestarskom Domu Majke Margarete. Tom prilikom ujedno su se i oprostile sa studenticama iz Hrvatske, Sanjom i Antonijom, koje su na početku epidemije koronavirusa došle na studentsku razmjenu u Sarajevo i sa sestrama provele 3 mjeseca. Sestre su im zahvalile na radosti koju su unijele u njihove živote i ljepoti susreta koji su ostavili duboki trag u njihovim srcima. (kta/kvrpp bih)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: