Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Rim, 3. lipanj 2020.

TALIJANSKI BISKUPI FINANCIRAJU NOVE PROJEKTE U ZEMLJAMA TREĆEG SVIJETA

Iz fonda, koji se financira zakonom „otto per mille“, u svibnju je dodijeljeno više od 20 milijuna eura za 124 projekta u zemljama Trećeg svijeta

Služba za karitativne intervencije u korist zemalja Trećeg svijeta Talijanske biskupske konferencije objavila je 1. lipnja kako je iz fonda, koji se financira zakonom „otto per mille“, u svibnju dodijeljeno više od 20 milijuna eura za 124 projekta u zemljama Trećeg svijeta.

Na sastanku Službe za karitativne intervencije u korist zemalja Trećeg svijeta objavljeni su podaci za svibanj. Za 124 projekta dodijeljeno je više od 20 milijuna eura. Od toga, gotovo je 11 milijuna odobreno za 52 projekta u Africi, gotovo 3 milijuna za 39 projekata u Latinskoj Americi, više od 5 milijuna za 30 projekata u Aziji te gotovo milijun eura za 3 projekta na Bliskom istoku.

Kao najznačajniji, istaknuta su četiri projekta u Africi. U Etiopiji je odobren projekt za suzbijanje ilegalne imigracije pripremanjem legalnih putova migracija, promicanjem dostojanstva migranata, i zalaganjem za njihov povratak i reintegraciju u vlastitim zemljama. U tu svrhu organizirat će se biskupijski, regionalni i nacionalni međureligijski seminari, radionice, tečajevi i individualno savjetovanje.

U Maliju u župi Koury gdje vladaju pothranjenost i dječje bolesti, bit će organizirani distribucijski i prehrambeni centar kojima će upravljati časne sestre, te ambulanta. U Kongu u Kinshasi napravit će se sirotište sa školom i obrazovnim tečajevima za 200 djece u dobi od 3 do 15 godina. U Zambiji u okrugu Chirundu provest će se projekt za smanjenje smrtnosti od tuberkuloze, kojim će se u bolnici kojom upravljaju časne sestre, za to osposobiti 100 liječnika i zdravstvenih djelatnika, objavila je Služba Talijanske biskupske konferencije. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: