Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Peter Sagan darovao je papi Franji bicikl 2018.

Peter Sagan darovao je papi Franji bicikl 2018.

Vatikan, 3. lipanj 2020.

PAPA FRANJO DAROVAO BICIKL ZA DOBROTVORNU AUKCIJU

Papa Franjo, koji je nedavno u audijenciju primio sportaše koji su trebali sudjelovati na odgođenom susretu „We run together“, darovao je trkaći bicikl za aukciju iste inicijative,

Papa Franjo, koji je nedavno u audijenciju primio sportaše koji su trebali sudjelovati na odgođenom susretu „We run together“, darovao je trkaći bicikl za aukciju iste inicijative, objavio je 2. lipnja Vatican News.

Međunarodni susret „We run together“ u organizaciji udruženja Athletica Vaticana, trebao se održati 21. svibnja, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Na njemu su olimpijski pobjednici trebali trčati zajedno s paraolimpijcima, sportašima s mentalnim oštećenjima, izbjeglicama, seliocima i zatvorenicima.

Unatoč odgodi, održat će se aukcija predmeta koje su u tu svrhu darovali olimpijci. Njima se pridružio i Papa darovavši trkaći bicikl u vatikanskim bojama. On ga je dobio na dar od svjetskoga biciklističkog prvaka Slovaka Petera Sagana 2018. godine.

Kardinal Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu, rekao je kako će se aukcije održavati svakog tjedna od 8. lipnja do 8. kolovoza, a započet će licitacijom upravo za Papin bicikl. Osim opreme i dresova sportaša, na aukciji će biti ponuđena vožnja na jedrilici Luna Rossa te večere s olimpijskim pobjednicima. Sav prihod od aukcija namijenjen je bolnici Sv. Ivan XXIII. u Bergamu i Zakladi Poliambulanza u Brescii, objavio je Vatican News. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: