Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 2. lipanj 2020.

PAPA FRANJO UPUTIO PORUKU POSVEĆENIM DJEVICAMA

Prigodom obilježavanja 50. godišnjice obnove Reda posvećenih djevica papa Franjo uputio je, 31. svibnja prigodnu poruku

Prigodom obilježavanja 50. godišnjice obnove Reda posvećenih djevica papa Franjo uputio je, 31. svibnja prigodnu poruku, prenio je Vatican News.

Na početku poruke posvećenim djevicama Sveti Otac opisao je njihov poziv kao „znak nade“ koji upućuje na „vjernost Ocu“. Istaknuo je kako dar njihovoga poziva nalazi svoj „izričaj u simfonijskom jedinstvu Crkve“.

„O pedesetoj obljetnici obnovljenog Reda želim vam reći: ne isključujte proročku narav svoga poziva“, nastavio je papa. „Božjom ste milošću pozvane učiniti svoje živote odrazom Crkve, zaručnice Kristove.“

„Vaše djevičansko posvećenje pomaže Crkvi ljubiti siromahe, prepoznavati oblike materijalnog i duhovnog siromaštva, pomagati slabima i ranjivima, onima koji pate od fizičkih i mentalnih bolesti, mladima i starima, i svima koji su u opasnosti da budu marginalizirani ili odbačeni“, objasnio je.

Pozvao ih je da budu „žene milosrđa, stručnjakinje u humanosti“ i „žene koje vjeruju u ‚revolucionarnu narav ljubavi i nježnosti‘“. „Budite prisutne i osjetljive na bol i patnju.“ Također ih je pozvao da budu „znak bračne ljubavi koja sjedinjuje Krista s Crkvom, djevicom i majkom, sestrom i prijateljicom svih.“

Papa je posvećene djevice upozorio da se klone brbljavosti i ogovaranja.

Na kraju je blagoslovio svaku posvećenu djevicu kao i „sve one žene koje se pripremaju za primanje tog posvećenja, i sve one koje će ga ubuduće primiti“. Pozvao ih je da budu žene radosti te im je za uzor dao Mariju iz Nazareta, majku živoga Evanđelja, prenio je Vatican News. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: