Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Orašje, 1. lipanj 2020.

MOLITVENO DUHOVSKO BDIJENJE ZA KRIZMANIKE U ORAŠJU

Župnik fra Bono Kovačević je udijelio blagoslov sa Presvetim Oltarskim Sakramentom

U subotu, 30. svibnja 2020. u večernjim satima u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju u večeri uoči Duhova, krizmanici su se okupili pred Gospodinom baš kao prva kršćanska zajednica i molili da na njih spusti svoga Duha, kako je i obećao. Program bdijenja započeli su prinosom sedam svijeća na kojima su bili natpisi sedam darova Duha Svetoga. Za vrijeme prinosa svijeća jedna od krizmanica čitala je molitvu za sedam darova Duha Svetoga koju je napisao uzoriti kardinal blaženi Alojzije Stepinac.

Također, na početku molitvenog duhovskog bdijenja jedan od krizmanika izmolio je Molitvu mladih duhu Svetomu a na kraju bdijenja župnik fra Bono Kovačević je udijelio blagoslov sa Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Molitveno duhovsko bdijenje animirali su krizmanici zajedno s župnikom fra Bonom kao bližu pripravu za slavlje Svete Potvrde u subotu, 6. lipnja u prijepodnevnim satima u crkvi u Orašju.

Osim krizmanika na molitvenom duhovskom bdijenju sudjelovali su i roditelji i vjernici koji su dolazili na devetnicu Duhu Svetomu.

Također, kao bližu pripravu za blagdan Duhova imali su i devetnicu Duhu Svetomu. Prije večernjeg Misnog slavlja imali su molitvu za pojedini dan, krunicu i litanije Duhu Svetomu. Nakon Misnog slavlja svaki dan upriličeno je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Održali su osam klanjanja tijekom kojih su razmatrali djela duhovnog milosrđa.

Krunicu Duhu Svetom animirali su krizmanici i ministranti.

Na početku molitvenog duhovskog bdijenja jedan od krizmanika izmolio je Molitvu mladih duhu Svetomu a na kraju bdijenja župnik je udijelio blagoslov sa Presvetim Oltarskim Sakramentom. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: