Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Papa s biskupima iz misijskih zemalja

Papa s biskupima iz misijskih zemalja

Vatikan, 31. svibanj 2020.

OBJAVLJENA PAPINA PORUKA ZA SVJETSKI MISIJSKI DAN 2020.

Na svetkovinu Duhova, 31. svibnja u Vatikanu je objavljena Poruka pape Franje za 94. svjetski misijski dan. Tema poruke je „Evo me, mene pošalji!“ (Iz 6, 8)

Na svetkovinu Duhova, 31. svibnja u Vatikanu je objavljena Poruka pape Franje za 94. svjetski misijski dan. Tema poruke je „Evo me, mene pošalji!“ (Iz 6, 8).
 
U poruci je Papa izrazio uvjerenje kako je Izvanredni misijski mjesec, koji se u Crkvi slavio u listopadu prošle godine, „pridonio poticanju misijskog obraćenja u mnogim zajednicama“.
 
Misija je slobodan i svjestan odgovor na Božji poziv. Ipak, taj poziv prepoznajemo samo kada imamo osobni odnos s Isusom prisutnim u svojoj Crkvi. Zapitajmo se: jesmo li spremni prihvatiti prisutnost Duha Svetoga u našemu životu, poslušati poziv na poslanje, bilo u bračnom životu bilo kao posvećene osobe ili oni koji su pozvani u zaređenu službu, u svom svakodnevnom životu? Jesmo li spremni biti poslani u bilo koje vrijeme ili na bilo koje mjesto svjedočiti svoju vjeru u Boga milosrdnog Oca, naviještati Evanđelje spasenja u Isusu Kristu, dijeliti božanski život Duha Svetoga izgrađujući Crkvu? Jesmo li poput Marije, Majke Isusove, spremni u potpunosti biti u službi Božje volje (usp. Lk 1, 18)? Ta je unutarnja raspoloživost bitna ako želimo reći Bogu: “Evo me, Gospodine, mene pošalji” (usp. Iz 6, 8). I to ne na apstraktan način, nego u ovom času Crkve i povijesti, piše Papa u Poruci.
 
Svjetski misijski dan ove će se godine slaviti u nedjelju 18. listopada 2020. (kta/ika)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: