Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. srpanj 2020.

Vijesti

Skopje, 28. svibanj 2020.

DOPIS BISKUPA STOJANOVA SVEĆENSTVU, REDOVNIŠTVU I NARODU

Crkve se otvaraju za vjernike uz obavezne mjere opreza

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. dr. Kiro Stojanov, 27. svibnja 2020. uputio je svoj dopis svećenstvu, redovništvu i narodu povjereni mu biskupija Crkve u Republici Sjevernoj Makedoniji.

U dopisu biskupa Stojanova stoji: „U proteklom vremenu od 19. ožujka do danas uzrokovanom zaraznim virusom Covid 19, Svete mise i liturgijski obredi u našim crkvama slavljeni su bez nazočnosti vjernika. U utorak, 26. svibnja Vlada R.S. Makedonije donijela je odluku ukidanja policijskoga sata, a od subote i izvanrednu situaciju koja je trajala više od dva mjeseca. Gledajući ovu odluku i mi naše crkve otvaramo za vjernike i od ovog trenutka vas pozivam da uspostavite svakodnevni i blagdanski redoslijed. Ipak, u odlukama Vlade je jasno rečeno mjere opreza i dalje ostaju, potrebno rastojanje, obavezno nošenje maski i dezinfekcija ruku. Koronavirus se smiruje, no još ne iščezava“.

„Izražavam veliku zahvalnost svima vama braćo svećenici i časne sestre, što ste u ovom vremenu koronavirusa uložili veliko zalaganje da ostanete povezani sa svojim vjernicima preko društvenih mreža, a u određenim trenucima bili ste i fizički nazočni među njima. Moja zahvalnost i vjernicima za odgovorno ponašanje u vremenu pandemije“, kazao je biskup Stojanov. (kta/d.t.)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: