Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. srpanj 2020.

Vijesti

Mons. Antoine Hérouard

Mons. Antoine Hérouard

Bruxelles, 28. svibanj 2020.

BISKUPI EUROPSKE UNIJE O PREDLOŽENOM PLANU OPORAVKA

Komisija za socijalna pitanja Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) objavila je 28. svibnja priopćenje o predloženom planu oporavka Europske unije

Komisija za socijalna pitanja Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) objavila je, 28. svibnja 2020. priopćenje o predloženom planu oporavka Europske unije.

U priopćenju COMECE poziva Europsku uniju da obnovi duh solidarnosti i u središte plana oporavka stavi pitanje pravednosti. Predlaže tri puta za oporavak nakon pandemije koronavirusa. „Ova kriza može biti prilika Europskoj uniji za važan iskorak u prihvaćanju i očitovanju svoje solidarnosti, podupirući Europu u oporavku putom ekološke, socijalne i kontribucijske pravednosti“, rekao je mons. Antoine Hérouard koji je predstavio priopćenje.

Prema predloženom planu, Europska unija bi preko Fonda za oporavak preusmjerila sredstva s tržišta kapitala. Države članice u potrebi bi trebale dobiti 500 milijuna eura preko potpora i 250 milijuna eura preko zajmova. Prema COMECE-u Fond bi bio značajan za građane koji su se razočarali europskim projektom, zbog sebičnih poteza pojedinih država članica.

„Pronađimo novu nadu za Europu u zajedničkom oporavku, koji očituje obnovljeni duh solidarnosti kao i pregnuće radu za pravednu budućnost. Djelujmo zajedno, nadajmo se i molimo da će ova kriza biti početak europskog oporavka putom pravednosti“, piše u zaključku priopćenja objavljenog na službenim stranicama COMECE-a. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. lipanj 2020.

    Il Papa all'Angelus prega perché "a Roma si possa vivere con dignità"

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: