Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. srpanj 2020.

Vijesti

Washington, 26. svibanj 2020.

AMERIČKI BISKUPI: NE ZABORAVITE SIROMAŠNE I NAJRANJIVIJE

U iščekivanju da Kongres uspostavi daljnju pomoć ugroženima od pandemije koronavirusa, biskup Coakley potaknuo je vlasti da usredotoče pažnju na siromašne, ranjive i migrante

Neka zakonodavci u ovim trenucima kada se razmišlja o dodatnim paketima pomoći protiv pandemije Covida-19, ne zaborave potrebe siromašnih i ranjivih ljudi, zatražio je predsjednik Odbora za pravdu i ljudski razvoj Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Oklahoma Cityja Paul S. Coakley, u priopćenju objavljenom 26. svibnja na mrežnim stranicama BK SAD-a, prenosi Vatican News.

Ovo nije trenutak ravnodušnosti, ne smijemo zaboraviti svoju najranjiviju braću i sestre u svakom dijelu svijeta; učinimo sve kako im ne bi nedostajalo najosnovnije za život, pozivaju biskupi. U iščekivanju da Kongres uspostavi daljnju pomoć ugroženima od pandemije koronavirusa, biskup Coakley potaknuo je vlasti da usredotoče pažnju na siromašne, ranjive i migrante kako bi im pružili malo nade i pomoći u ovim teškim okolnostima.

Potom je podsjetio na pisma koja je od početka travnja uputio članovima Kongresa kako bi proširio apel za pružanjem pomoći najranjivijim osobama, u svim okolnostima, kao što je prehrambena sigurnost, stanovanje, pristup povoljnoj zdravstvenoj skrbi, zaštita nerođenih, borba protiv rasnih i etničkih nejednakosti na zdravstvenom području; pomoć siromašnima, nezaposlenima, migrantima i izbjeglicama, sigurnost zatvorenika, međunarodna pomoć, smanjenje duga i pomoć dobrotvornim ustanovama koje pomažu ranjivom stanovništvu.

No, ne samo to; zbog pandemije koronavirusa na svjetlo su izišle i druge potrebe kao što je podjela osobnih sigurnosnih sredstava svim esencijalnim radnicima, zaštita obiteljskog blagostanja i integriteta, istraživanje povezanosti između onečišćenja zraka i učinaka koronavirusa na zdravlje, potrebno suočavanje s pitanjem prekida lanaca opskrbe hranom i njegov utjecaj na poljoprivrednike i radnike, rasipanje hrane i javno zdravstvo.

Gledajući s povjerenjem na Komisiju Covid-19, koju je 20. ožujka osnovao Dikasterij Svete Stolice za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja u suradnji s drugim dikasterijima Rimske kurije i drugim ustanovama, biskup Coakley u ovo vrijeme kušnje potaknuo je na rad za opće dobro i podsjećanje na razloge kršćanske nade. Hodimo u toj nadi, moleći Gospodina za mudrost kako da se na najbolji način suočimo s ovom fazom, ostajući blizu naše potrebite braće, puni povjerenja u Božju prisutnost koja je uz nas sve do kraja vremena, zaključio je biskup Coakley. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: