Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. srpanj 2020.

Vijesti

Papa Franjo pred Gospom Lurdskom u Vatikanskim vrtovima

Papa Franjo pred Gospom Lurdskom u Vatikanskim vrtovima

Vatikan, 26. svibanj 2020.

PAPA PONOVNO POZVAO CIJELI SVIJET NA MOLITVU KRUNICE ZA ŽRTVE KORONAVIRUSA

U još jednoj Papinoj molitvenoj akciji za žrtve koronavirusa, u subotu uoči svetkovine Duhova, 30. svibnja sudjelovat će marijanska svetišta na svim kontinentima

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u utorak, 26. svibnja 2020. da će papa Franjo u subotu uoči svetkovine Duhova, 30. svibnja, u 17.30 sati pred špiljom Gospe Lurdske u Vatikanskim vrtovima moliti krunicu za žrtve koronavirusa.

U još jednoj Papinoj molitvenoj akciji za žrtve koronavirusa sudjelovat će marijanska svetišta na svim kontinentima, među njima francuski Lurd, portugalska Fatima, poljska Čenstohova, američka Bezgrešnoga začeća u Washingtonu, nigerijska Elele, Naše Gospe u Obali Bjelokosti, argentinska Lujan i meksička Guadalupe, a bit će prenošena online i televizijski diljem cijeloga svijeta.

Molitvenu akciju pod geslom „Ustrajno i jednodušno u molitvi zajedno s Marijom” (usp. Dj 1, 14) animirat će muškarci i žene koji su osobito teško trpjeli u pandemiji koronavirusa, među njima svećenik, redovnica, medicinska sestra, liječnik, volonter civilne zaštite s obitelji, novinarka – koji će naizmjenice predvoditi krunicu.

Organizator je Papinsko vijeće za novu evangelizaciju koje poziva osobito obitelji da se okupe u molitvi s Papom koji želi boli čovječanstva, uvećane širenjem koronavirusa, prikazati Majci Božjoj, moleći njezin zagovor. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: