Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 26. svibanj 2020.

IZAŠLA NOVA KNJIGA PAPE FRANJE „DIVERSI E UNITI“ O MEĐULJUDSKIM ODNOSIMA

Vatikanska izdavačka kuća i Tajništvo za komunikaciju Svete Stolice objavili su, 25. svibnja novo izdanje u ekumenskom nizu Scambio dei doni (Razmjena darova)

Vatikanska izdavačka kuća (Libreria Editrice Vaticana) i Tajništvo za komunikaciju Svete Stolice objavili su, 25. svibnja 2020. novo izdanje u ekumenskom nizu Scambio dei doni, objavio je Vatican News.

Knjiga Diversi e uniti (Različiti i ujedinjeni) treća je u ekumenskom nizu pape Franje Scambio dei doni. Djelo sadrži tekstove i govore Svetog Oca o komunikaciji, vjeri i odnosima među ljudima stvorenima na sliku Božju. Tekstovi su preuzeti iz njegovih kateheza o obitelji.

Među njima je i jedan dosad neobjavljeni tekst pape Franje. U njemu je Papino razmišljanje o evanđeoskom odlomku o susretu Isusa i bogatog mladića.

Proslov knjizi napisao je nadbiskup Canterburyja Justin Welby. „Moj brat u Kristu, papa Franjo, u svojim riječima pred nas stavlja obećanje Božje ljubavi i milosrđa: ljubav koju Bog ima za svoj narod i poziv koji Bog daje svakomu od nas, jest biti u odnosu s njime“ napisao je nadbiskup Welby i dodao kako iz ove knjige možemo puno toga naučiti, objavio je Vatican News. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: