Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Lilongwe, 26. svibanj 2020.

MALAVIJSKI BISKUPI TRAŽE POLITIČKE REFORME

Katolička Crkva u Malaviju uputila je pastirsko pismo uoči predsjedničkih izbora u lipnju u kojem upozorava da se ta jugoistočna afrička zemlja nalazi na prekretnici

Katolička Crkva u Malaviju uputila je pastirsko pismo uoči predsjedničkih izbora u lipnju u kojem upozorava da se ta jugoistočna afrička zemlja nalazi na prekretnici, prenosi Vatican News.

Mjesni mediji u ponedjeljak 25. svibnja prenose upozorenje mjesnih biskupa da se sada bira hoće li se zemlju spašavati ili uništiti. U pismu biskupi osuđuju korupciju, uništenje okoliša, političko nasilje i nedostatnu zdravstvenu skrb, što je pandemija koronavirusa učinila još očitijim. Posljedica je to dugogodišnjega nedovoljnoga ulaganja u zdravstveni sustav a ono malo investicija je zloupotrebljeno, ističu biskupi.

U Malaviju se 17 posto od 21 milijuna stanovnika izjašnjava katolicima. Predsjednički izbori su u lipnju, premda su održani još 2019. godine, no sud je pobjedu Petera Mutharika proglasio nevažećom i odredio nove izbore. Promatrači ocjenjuju da je riječ o prekretnici za malavijsku demokraciju. Biskupi kao najvažniju zadaću ističu „izbor vođe koji će zemlju očuvati od daljnjeg propadanja” i traže „slobodne, poštene, vjerodostojne i mirne izbore”. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: