Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

5. lipanj 2020.

Vijesti

Jeruzalem

Jeruzalem

Vatikan, 21. svibanj 2020.

SVETA STOLICA POZIVA NA MIR U SVETOJ ZEMLJI

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 20. svibnja ponovni poziv Svete Stolice na poštovanje međunarodnog prava i mirno rješavanje izraelsko-palestinskog spora

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 20. svibnja ponovni poziv Svete Stolice na poštovanje međunarodnog prava i mirno rješavanje izraelsko-palestinskog spora.

Povod priopćenju bio je telefonski razgovor između glavnog tajnika Palestinske oslobodilačke organizacije Saeba Erekata i tajnika Odjela Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupa Richarda Gallaghera.

Erekat je nazvao nadbiskupa Gallaghera kako bi „informirao Svetu Stolicu o nedavnim događajima na palestinskim teritorijima i mogućnosti da na neke njihove dijelove Izrael jednostrano primijeni svoj suverenitet, što bi dodatno ugrozilo mirovni proces“.

Zbog toga Sveta Stolica u priopćenju ponavlja da je „poštovanje međunarodnog prava i odgovarajućih rezolucija UN-a neophodan element da dva naroda žive jedan pored drugog, u dvije države, unutar međunarodno priznatih granica prije 1967. godine“.

Sveta Stolica izražava zabrinutost oko budućih događaja koji bi narušili dijalog između Izraelaca i Palestinaca. Međutim, izražava i nadu u postizanje dogovora između dviju strana, uz pomoć međunarodne zajednice, kako bi u Svetoj zemlji, „voljenoj od židova, kršćana i muslimana“, konačno zavladao mir, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. lipanj 2020.

    A giugno il Papa chiede di pregare per tutti coloro che vivono delle difficoltà

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: