Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. kolovoz 2020.

Izdvajamo

Sarajevo, 14. svibanj 2020.

Priopćenje glede praćenja svete mise za žrtve Bleiburške tragedije 16. svibnja 2020.

1. Sudjelovanje naroda
 
Poštujući aktualne mjere restrikcija uslijed pandemije koronavirusa i želeći smanjiti mogućnosti bilo kakvoga incidenta, sveta misa će biti uz sudjelovanje predviđenoga broja vjernika koji su unaprijed obaviješteni o tomu i čija su imena poznata sigurnosnim službama. Riječ je o 20 osoba ne računajući svećenike koncelebrante.
Sve ostale potičemo da toga dana sudjeluju na redovitoj svetoj misi u svojim župama te upute svoje molitve za žrtve Bleiburške tragedije i sve nevine žrtve bilo kojega naroda.
 
2. Medijsko praćenje
 
S obzirom na veliko zanimanje medijskih kuća za praćenje svete mise koju će u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, u subotu 16. svibnja, predvoditi vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, dajemo sljedeće informacije:
Misno slavlje izravno će, sukladno dogovoru organizatora, prenositi RTV Herceg-Bosne i biti će uživo emitirano na HRT-u.
Video-materijali će biti besplatno ponuđeni svim TV kućama i ostalima te će ih moći preuzeti po okončanju svete mise na poveznici:
https://drive.google.com/open?id=1rRHZrB7VQ8PCloYhgbsBp6KLS9cV1SUx.
Fotografirati tijekom mise moći će samo službeni fotograf, djelatnik Katoličkog tjednika, a fotografije će u realnom vremenu biti besplatno ponuđene svima, uz navođenje izvora, na sljedećoj poveznici:
https://drive.google.com/open?id=1KoImTdfkNQAs_e9dfmldSvOyymDaGVra;
te će ih biti moći preuzeti i s Katoličke tiskovne agencije i portala Nedjelja.ba.
Riječi uvoda u svetu misu i cjelokupnu propovijed, koju će izreći vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, moći će dobiti sve zainteresirane novinske agencije koje se prethodno (do 20:00 h, 15. svibnja) prijave na e-mail Katoličkog tjednika: urednistvo1@katolicki-tjednik.com.
Propovijed i uvod u misno slavlje također će biti objavljeni na mrežnima stranicama Katoličke tiskovne agencije i portala Nedjelja.ba odmah nakon što bude izrečena. 
 
Želeći izbjeći moguće narušavanje svetosti liturgijskoga čina i samoga prostora zbog prisutnosti mnoštva medijskih djelatnika, ne htijući uskratiti bilo kojoj medijskoj kući praćenje ove svete mise, odlučeno je da svima bude dostupno preuzimanje potrebnih materijala pa neće biti omogućen ulaz u katedralu drugim medijskim djelatnicima osim gore spomenutima koji su uključeni u izravni prijenos i fotografiranje.
 
Ujedno molimo za razumijevanje i uvažavanje navedenih pravila te medijsko posredovanje ovoga vjerskog događaja na istinit i dobronamjeran način.
 
Vrhbosanska nadbiskupija
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: