Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. rujan 2020.

Najave

Sarajevo, 19. travanj 2020.

Kardinal Puljić slavit će Misu u sarajevskoj katedrali i predmoliti Svehrvatsku posvetnu molitvu

19. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u 10.30 sati

U Bijelu nedjelju, 19. travnja 2020. na svetkovinu Božjeg milosrđa, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u 10.30 sati nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodit će Euharistijsko slavlje bez nazočnosti Božjeg naroda. Euharistijsko slavlje izravno će prenositi Radio Marija Bosne i Hercegovine i Nedjelja.ba te na YouTube kanalu nedjelja.ba i istoimenoj Facebook stranici.

Kardinal Puljić također istoga dana u 15 sati predvoditi molitvu koja je nazvana Svehrvatska molitva Domovine i dijaspore, a bit će izravno prenošena putem Interenta. Više o ovoj inicijativi može se pronaći na mrežnoj stranici www.mojadomovina.com.

I biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uputio je poziv svim svećenicima, aktivnim u pastoralu, svim redovničkim (samostanskim) poglavarima i poglavaricama, svim voditeljima molitvenih zajednica i skupina Banjolučke biskupije da se uključe u Svehrvatsku zajedničku molitvu u Nedjelju Božjeg milosrđa, 19. travnja 2020. u 15 sati. „Nakon što sam ovih dana dobio zamolbu od molitvene „Inicijative Moja domovina“, da se i članovi naše biskupije (koji hoće i koji mogu), uključe u zajedničku molitvu Hrvatskog molitvenog sabora, u Nedjelju Božjeg milosrđa, 19.4.2020. u 15 sati, za posvetu našeg naroda u domovinama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te u dijaspori – osobno se rado odazivam ovom pozivu Inicijative. U zamolbi iz spomenute Inicijative, koja je pokrenuta prije više godina u HKM u Berlinu i proširila se po mnogim HKM te u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, stoji između ostalog: 'Pridružimo svoje molitve istodobno, jednodušno u uzdizanju zajedničke molitve na koju smo pozvani u nevolji i nemiru koji pohađa naše Domovine, naš narod, naše sugrađane kao i druge zemlje i narode'. Potičem sve Vas, da se priključite toj zajedničkoj molitvi vjerničkog mnoštva iz našeg naroda diljem svijeta, te da na to potaknete i članove svojih župnih i redovničkih zajednica“, stoji u pozivu biskupa Komarice. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. rujan 2020.

    Videomessaggio Papa Francesco per i 75 anni dell'Onu

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: