Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Melbourne, 8. travanj 2020.

AUSTRALSKA BISKUPSKA KONFERENCIJA O PONIŠTENJU PRESUDE KARDINALU PELLU

Predsjednik Australske BK kardinal Mark Coleridge oglasio se u utorak, 7. travnja o poništenju presude kardinalu Georgeu Pellu

Predsjednik Australske biskupske konferencije kardinal Mark Coleridge oglasio se u utorak, 7. travnja 2020., o poništenju presude kardinalu Georgeu Pellu. Izjavu kardinala Marka Coleridgea prenio je CathNews, servis Australske biskupske konferencije. Izjavu prenosimo u cijelosti:

Visoki sud Australije danas je objavio da je ukinuo povijesnu presudu kardinalu Georgeu Pellu za seksualno zlostavljanje. Sud je odredio da bude pušten iz zatvor.
Današnji će ishod pozdraviti mnogi, uključujući one koji su vjerovali u kardinalovu nevinost tijekom ovog dugotrajnog postupka. Također, prepoznajemo da će odluka Visokog suda biti pogubna za druge. Uistinu su mnogi patili tijekom ovoga postupka koji je sada zaključen.
Današnji ishod ne mijenja nepokolebljivo zalaganje Crkve za sigurnost djece te pravedan i suosjećajan odgovor preživjelima i žrtvama seksualnog zlostavljanja djece. Sigurnost djece ostaje izuzetno važna ne samo za biskupe, već i za cijelu katoličku zajednicu. Bilo koja osoba optužena za seksualno zlostavljanje od strane crkvenoga osoblja treba to prijaviti policiji.

(kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: