Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Rim, 3. travanj 2020.

MOLBENICA SV. IVANU PAVLU II.

Molbenica sv. Ivanu Pavlu II. za prestanak zaraze koronavirusom

Katoličko sveučilište Sacro Cuore i Sveučilišna zaklada poliklinike Agostino Gemelli zajedno sa Biskupskom konferencijom Italije organiziralo je molitvu sv. Krunice u kapeli sveučilišne bolnice posvećene sv. Giuseppe Moscatiju, (1880-1927), “liječniku siromašnih“, a potom molbenicu sv. Ivanu Pavlu II. za prestanak zaraze koronavirusom, pred njegovim kipom na trgu ispred bolnice, na kojem je mnoštvo dolazilo čuti glas sv. Ivana Pavla II., dok je boravio u bolnici, na dan i sat njegova prelaska Ocu 2. travnja u 21.37 prije petnaest godina. Molbenicu je izmolio biskup mons. Claudio Giuliodori, duhovnik Zaklade.

Dok čovječanstvo potresa pandemija neizmjernih razmjera, obraćamo se tebi sveti Ivane Pavle II koji si s ovog mjesta svijetu dao blistavo svjedočanstvo o tome kako se, s vjerom i pouzdanim prepuštanjem Bogu, može suočiti s kušnjama i bolešću .

Ti koji si nam prije dvadeset i pet godina darovao Evangelium vitae, pomogni nam voljeti i služiti svakom ljudskom biću, počevši od onih koji su najranjiviji, isključeni, iskorišteni, odbačeni ... a posebno, danas, brinuti se za one koji zbog zaraze doživljavaju krhkost, izolaciju i smrt.

Ti koji si mnogo puta i mnoge dane u ovoj bolnici dijelio ljudsku patnju i rasvijetlio njezino značenje u Salvifici doloris, podrži zdravstvene radnike u ovom trenutku teške i neizmjerne žrtve tako da budu znak Krista, brižnog liječnika i iscjelitelja.

Ti koji si zaključio svoj zemaljski život prigrlivši križ, i bez riječi učinio da lik Propetoga na križu zasja na tvom licu, daj da živeći s vjerom ovo strašno iskušenje pandemije, znamo proživljavati, podržani Božanskim milosrđem, svjetlost Uskrslog.

Ti koji si povjerio svoj život Mariji s geslom Totus tuus, nauči nas hoditi s njom, ženom boli i nade, tako da učeći stajati pod križem, nikad ne izgubimo nadu da će Duh Sveti izliven od njezinog Sina Isusa, obnoviti sve i da će nakon dana patnje doći dani utjehe. Amen.

Pomolimo se!
Udjeli svojim vjernicima, Gospodine Bože naš.
uživati uvijek zdravlje duše i tijela,
po slavnom zagovoru presvete Majke, uvijek Djevice,
spasi nas od zala koja nas žaloste,
i vodi nas u radost bez kraja.
Po Kristu Gospodinu Našem.
Amen.


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: