Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Jeruzalem, 3. travanj 2020.

KOLEKTA ZA SVETU ZEMLJU ODRŽAT ĆE SE 13. RUJNA

Papa Franjo odobrio je prijedlog da se Kolekta za Svetu zemlju za 2020. godinu održi u nedjelju, 13. rujna, uoči blagdana Uzvišenja Svetoga Križa

Papa Franjo odobrio je prijedlog da se Kolekta za Svetu zemlju za 2020. godinu održi u nedjelju, 13. rujna, uoči blagdana Uzvišenja Svetoga Križa.

Trenutnom situacijom pandemije Covid-19, navodi se u priopćenju Kongregacije za Istočne crkve od 2. travnja, zahvaćene su mnoge zemlje i u mnogima od njih preventivne mjere sprečavaju uobičajeno slavljenje Velikog tjedna u zajednici.

Kršćanske zajednice u Svetoj zemlji, koje su također izložene riziku od te zaraze i koje žive u okolnostima koje su već po sebi teške, svake godine uživaju blagodat velikodušnosti vjernika iz cijelog svijeta. Ova solidarnost omogućuje im da nastave svoju evanđeosku prisutnost te održavaju škole i socijalne strukture otvorene svim građanima za obrazovanje, jačanje mirnog suživota i posvećivanje brige prije svega najslabijima i najsiromašnijima.

Proslava kojom se spominjemo pronalaska relikvije Križa od strane svete Helene i što ujedno označava novi početak javnog štovanja u Jeruzalemu izgradnjom bazilike Svetoga groba bit će znak nade i ponovno pronađenog spasenja nakon Muke kojoj su sada pridruženi mnogi narodi kao i solidarnosti s onima koji nastavljaju živjeti Isusovo evanđelje u zemlji u kojoj je „sve počelo“, kaže se u priopćenju. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: