Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2020.

Vijesti

Kairo, 31. ožujak 2020.

VELIKI IMAM AL AZHARA POZVAO NA STROGO PRIDRŽAVANJE MJERA PROTIV PANDEMIJE

U borbi protiv pandemije pozvao je na korištenje svih raspoloživih medicinskih, preventivnih i humanitarnih sredstava i intenziviranje humanitarne pomoći

Veliki imam kairskoga sveučilišta Ahmad al-Tayyeb pozvao je u televizijskom obraćanju u nedjelju, 29. ožujka 2020. na strogo pridržavanje mjera protiv širenja zaraze koronavirusom, prenosi Kathpress.

Zanemariti upute nadležnih ustanova ravno je grijehu, upozorava veliki imam jednoga od najstarijeg sveučilišta u svijetu i najviše prosvjetne ustanove sunitskoga islama. U borbi protiv pandemije pozvao je na korištenje svih raspoloživih medicinskih, preventivnih i humanitarnih sredstava i intenziviranje humanitarne pomoći.

Al-Tayyeb je također upozorio na opasnost širenja glasina o virusu, koje mogu unijeti zbunjenost i nesigurnost među ljude i poljuljati njihovo povjerenje u državne mjere u borbi protiv pandemije. Egipatsko ministarstvo za vjerske zaklade (Awqaf) prema pisanju lista „Al-Ahram” u međuvremenu je najavilo da će džamije ostati zatvorene dok se ne uspostavi nadzor nad koronavirusom. U Egiptu je dosad potvrđeno 609 slučajeva zaraze, a 40 osoba je preminulo. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: