Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. travanj 2020.

Vijesti

Svjetlo riječi

Svjetlo riječi

Sarajevo, 27. ožujak 2020.

NOVI BROJ REVIJE SVJETLO RIJEČI - BESPLATNO U DIGITALNOM OBLIKU!

Uskrsno izdanje u digitalnoj verziji za sve ljude dobre volje

Zbog izvanrednih okolnosti pandemije koronavirusa, svim čitateljima i simpatizerima, redakcija Svjetla riječi daruje u digitalnom obliku uskrsni broj revije Svjetlo riječi. Poruku uz novi broj mjesečnika, prenosimo u cijelosti:

Drage naše čitateljice i čitatelji,

u ovome teškome i izazovnome vremenu želimo s vama podijeliti samo ono najbolje što imamo – našu ljudsku i kršćansku blizinu koju već trideset i osmu godinu nastojimo širiti i dijeliti kroz pisanu riječ i fotografiju u zajedničkoj nam reviji Svjetlo riječi. Bez obzira na trenutne okolnosti, sinoć smo uspjeli urediti reviju i poslati je u tisak, te se nadamo kako će čim prije stići u vaše domove.

Novo izdanje, posvećeno najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, bogato je inspirativnim tekstovima koje potpisuju naše cijenjene suradnice i suradnici, a koji nam u ovom vremenu pandemije koronavirusa nude istinsku utjehu utemeljenu na kršćanskoj perspektivi svijeta i života. Stoga smo odlučili ovo uskrsno izdanje u digitalnoj verziji darovati svim ljudima dobre volje. Naime, svakodnevno smo „tuširani” različitim pa i sumnjivim vijestima i teorijama zbog kojih se lako može izgubiti kompas što na čovjeka, bez čvrstoga temelja vjere, ostavlja trajne posljedice straha i histerije.

Ne tražimo krivnju oko sebe, a još manje je pripisujmo Bogu iznad sebe tvrdeći kako On ovom pandemijom kažnjava svijet. Nipošto! Ovo je vrijeme kada duboko u sebi trebamo iznova pronaći vjeru, ufanje i ljubav koje nam je Bog upravo s ljubavlju darovao kako bismo mogli i dolinom smrti proći ne bojeći se zla, jer je On s nama. (usp. Ps 23,4-5)

Uskrsli Krist nije došao na svijet kako bi nas zbog naših grijeha usmrtio, nego je sam umro kako bi nama život darovao: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Iv 10,10 b).

S tim mislima želimo vam,

Mir i dobro!

U ime Svjetla riječi,

Fra Janko Ćuro, ravnatelj


Preuzmite reviju Svjetlo riječi

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. travanj 2020.

    Santa Marta, 04 aprile 2020, Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: