Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. travanj 2020.

Vijesti

Bukavu, 27. ožujak 2020.

AFRIČKI MISIONARI UPOZORAVAJU NA GLAD KAO POSLJEDICU PANDEMIJE

Družba posvećenoga života, bijeli oci, upozoravaju da strah od pandemije koronavirusa u Kongu već sad uzrokuje velike štete

Družba posvećenoga života, bijeli oci, upozoravaju da strah od pandemije koronavirusa u Kongu već sad uzrokuje velike štete, prenosi Vatican News.

Član Afričkih misionara o. Alberto Rovelli iz Bukavua, glavnoga grada provincije Južni Kivu u DR Kongu, za Fides je 26. ožujka rekao da su cijene prehrambenih artikala već sada znatno povećane. Smatra da postoji opasnost da će glad kao posljedica straha od pandemije odnijeti više života od same zaraze koronavirusom. Napominje da širenje zaraze u toj afričkoj zemlji još nije dramatično ali se ne smije niti podcjenjivati. Vlasti izvještavaju o stotinu slučajeva u Kinshasi a u Bukavu ih je oko četrdesetak, dosad nitko nije preminuo. Teško je procijeniti kakvo je stanje u ostatku zemlje, velikom području koji ni nema uređen zdravstveni sustav, ističe o. Alberto.

Kongoanski predsjednik Felix Tshisekedi proglasio je izvanredno stanje i karantenu glavnoga grada Kinshase iz kojega je zaraza krenula. Papa Franjo primio je predsjednika Tshisekedija 17. siječnja u privatnu audijenciju u Vatikanu.

Bijeli oci u Bukavu vode filozofski fakultet na kojem studiraju brojni studenti. Misionari trenutačno izlaze iz kampusa samo u nabavku hrane, u skladu s odredbama mjesnih biskupa, ističe Rovelli, dodajući da nema javnih nedjeljnih Misa, a na pogrebima, koji se još održavaju, smije nazočiti deset osoba. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. travanj 2020.

    Santa Marta, 04 aprile 2020, Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: