Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Zagreb, 12. ožujak 2020.

RADNI SASTANAK O ORGANIZACIJI OVOGODIŠNJE KOMEMORACIJE ŽRTAVA BLEIBURŠKE TRAGEDIJE

Hrvatski biskupi za predvoditelja ovogodišnjega spomen-slavlja odlučili predložiti kardinala Puljića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je 12. ožujka 2020. radni sastanak s predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, predsjednikom BK BiH vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislavom Markićem te predstavnicima Počasnog bleiburškog voda o organizaciji ovogodišnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije.

Na sastanku su crkveni predstavnici, kao organizatori liturgijskoga dijela komemoracije, izvijestili predsjednika Jandrokovića kako su hrvatski biskupi za predvoditelja ovogodišnjega spomen-slavlja na komemoraciji u Bleiburgu odlučili predložiti kardinala Puljića, ističe se u priopćenju iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora.

Zajednički je naglašena važnost kontinuiranih kontakata hrvatske i austrijske strane u pripremi organizacije ovogodišnje komemoracije u povodu 75. obljetnice Bleiburške tragedije, koja će se održati pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora. Istaknuta je važnost dostojanstvenog obilježavanja te velike tragedije hrvatskog naroda i odavanje pijeteta žrtvama uz poštivanje zakona i strogu zabranu isticanja neprihvatljivih simbola. Isto tako, naglašeno je kako na komemoraciji ni ove godine neće biti političkih govora.

Sudionici sastanka zaključili su kako će se cijelo vrijeme pratiti i situacija s koronavirusom, o kojoj ovisi i hoće li ovogodišnja komemoracija za žrtve Bleiburške tragedije, moći biti održana. (kta/ika)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: