Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. ožujak 2020.

Vijesti

Papa Franjo i nadbiskup Edgar Peña Parra

Papa Franjo i nadbiskup Edgar Peña Parra

Vatikan, 28. veljača 2020.

PAPA FRANJO OKUPIO RADNU SKUPINU ZA ZAŠTITU MALOLJETNIKA

Skupina će pomoći biskupskim konferencijama ili pojedinim biskupijama koje, bilo zbog nedostatka sredstava ili kompetencije imaju teškoća učinkovito zaštititi djecu

Godinu dana nakon Susreta o zaštiti djece i maloljetnika u Crkvi u papa Franjo okupio je radnu skupinu koja će pomoći biskupskim konferencijama ili pojedinim biskupijama koje, bilo zbog nedostatka sredstava ili kompetencije imaju teškoća učinkovito zaštititi djecu, prenosi Vatican News u petak, 28. veljače 2020..

U priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice navodi se da će “task force” nadzirati zamjenik za Opće poslove u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Edgar Peña Parra (60) rodom iz Venezuele, koji je u toj službi od listopada 2018. godine. Uz njega Papa je odredio da radnu skupinu nadziru i članovi organizacijskog odbora prošlogodišnjeg skupa: nadbiskup Bombayja kardinal Oswald Gracias, nadbiskup Chicaga kardinal Blase Cupich, nadbiskup Malte i zamjenik tajnika Kongregacije za nauk vjere Charles Scicluna, te dekan Instituta za psihologiju Papinskoga sveučilišta Gregoriana i član Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika o. Hans Zollner, DI.

Koordinator radne skupine je dr. Andrew Azzopardi, voditelj zaštitnog povjerenstva malteških biskupa, a čine ju crkveni pravnici, psiholozi i ostali stručnjaci. Koordinator će svaka tri mjeseca izvještavati zamjenika za Opće poslove u Državnom tajništvu Svete Stolice o ostvarenim ciljevima u radnoj skupini.

Mandat novoformirane radne skupine Svete Stolice za zaštitu maloljetnika službeno je započeo 24. veljače i trajat će dvije godine.
Biskupske konferencije, religijski instituti i ostale vjerske organizacije mogu se obratiti radnoj skupini za zaštitu maloljetnika na sljedećoj adresi e-pošte: taskforce@org.va. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    30. ožujak 2020.

    Preghiamo oggi per tanta gente che non riesce a reagire: rimane spaventata per questa pandemia. Il S

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: