Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. ožujak 2020.

Vijesti

Berlin, 28. veljača 2020.

GERARD BUTLER NAGRAĐEN ZA RAD S MARIJINIM OBROCIMA

Prethodni primatelji ove počasne nagrade uključuju Angelinu Jolie, Leonarda DiCaprija i Georgea Clooneya

Škotski glumac Gerard Butler primio je počasnu nagradu “Cinema for Peace” kao priznanje za rad s tom humanitarnom organizacijom koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja

Škotski glumac dugogodišnji je podupiratelj Marijinih obroka, u koje se uključio nakon što je osnivaču Magnusu MacFarlane-Barrowu prije deset godina dodijelio nagradu CNN Heroja.

Od tada je Gerard posjetio zajednice u Liberiji i na Haitiju, upoznavajući djecu čiji su životi promijenjeni jednostavnim darom svakodnevnog obroka.

Magnus je rekao: „Gerryjeva potpora odigrala je vrlo važnu ulogu u podizanju svijesti o našem radu diljem svijeta. On se zbilja predao ovom poslu, provodeći vrijeme s nekim od zajednica koje služimo. Kada govori o našoj misiji i o onima kojima služimo, to čini s dubokim razumijevanjem i suosjećanjem, i zbog toga je potaknuo mnoge diljem svijeta da daju svoju podršku Marijinim obrocima. Iznimno mi je drago što je počašćen i prepoznat na ovaj način!“

Gerard je primio nagradu na svečanosti u Berlinu u Njemačkoj, u nedjelju 23. veljače. Prethodni primatelji ove počasne nagrade uključuju Angelinu Jolie, Leonarda DiCaprija i Georgea Clooneya.

Butler je izjavio: „Osjećam se ponizno što sam prepoznat od Cinema for Peace na ovaj način, ali ja sam oduvijek smatrao da je privilegij biti uključen u Marijine obroke. Hraniti djecu dok uče jednostavna je stvar koja zaista mijenja živote. Zajednice koje sam posjetio na Haitiju i u Liberiji doista su divne i nadahnjujuće. Ono na što me Marijini obroci uvijek podsjećaju je da se velike stvari događaju kada svatko da malo od sebe“. Na svom facebook profilu Gerard je objavio da je počašćen što je primio nagradu, ali da je čovjek koji ju zaslužuje Magnus MacFarlane Barrow, osnivač i izvršni direktor Marijinih obroka, koji je u studenome prošle godine u Slavonskom Brodu i u Zagrebu uveličao proslavu 10 godina Marijinih obroka Hrvatska. “Osjećam strahopoštovanje prema onome što je moj brat Magnus stvorio i prema utjecaju koji svakodnevno imaju na više od 1,6 milijuna djece širom svijeta” napisao je Gerard.

Cinema for Peace želi podupirati i promovirati filmove koji čine svijet boljim i do danas su donirali više od 10 milijuna dolara za humanitarne projekte diljem svijeta. Dio prihoda s njihove nedavno održane svečanosti bit će doniran Marijinim obrocima kako bi doprijeli do još više gladne djece u školama, priopćila je Udruga Marijini obroci u Hrvatskoj.

Udruga Marijini obroci Hrvatska je u 2019. godini hranila više od 32 tisuće djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a u 10 godina djelovanja otvorila je i brine za 16 kuhinja u kojima svaki dan svoj školski obrok dobije oko 13.500 djece. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. ožujak 2020.

    Papa Francesco: Preghiera e Benedizione “Urbi et Orbi” - LIS

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: