Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. travanj 2020.

Vijesti

Bari, 24. veljača 2020.

PAPIN APEL ZA SIRIJU

Iz Barija je Papa, u podnevnom nagovoru, uputio apel za Siriju, pozvavši međunarodnu zajednicu i sukobljene strane da poslušaju plač najmanjih

Iz Barija je Papa, 23. veljače 2020. u podnevnom nagovoru, uputio apel za Siriju, pozvavši međunarodnu zajednicu i sukobljene strane da poslušaju plač najmanjih.

Dok smo okupljeni ovdje na molitvi i razmišljanju o miru i o sudbini naroda koji žive na Mediteranu, na drugoj obali ovoga mora, posebno na sjeveroistoku Sirije, događa se strahovita tragedija – rekao je Papa te uputio snažan apel sudionicima sukoba, kao i međunarodnoj zajednici, da se prekine buka oružja te posluša plač najmanjih i nezaštićenih; da se stave na stranu računice i interesi kako bi se zaštitili životi civila i brojne nedužne djece koja plaćaju posljedice.

Papa je upravio molitvu Gospodinu da pokrene srce svih ljudi kako bi nadvladali logiku sukoba, mržnje i osvete, te se otkrili braćom, djecom samo jednoga Oca. Zazovimo Duha Svetoga kako bi svatko od nas (…) pridonio izgradnji novih odnosa, nadahnutih razumijevanjem, prihvatom, strpljenjem, da bismo tako iskusili radost evanđelja te ga širili u svim sredinama svojega života – rekao je Papa u podnevnom nagovoru. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. travanj 2020.

    Santa Marta, 04 aprile 2020, Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: